A császári hadsereg vérengzésére emlékeztek Madéfalván (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár/Madéfalva, 2022. január 7. - A Habsburg császári hadsereg vérengzésére emlékeztek pénteken a székelyföldi Madéfalván a tragikus esemény 258. évfordulóján.

Módosítás dátuma: 2022. január 08. szombat Bővebben...
 

A romániai legfelsőbb bíróságon folytatódik a zilahi Wesselényi Kollégium visszaszolgáltatási pere (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2022. január 4. - Megfellebbezte a Zilahi Polgármesteri Hivatal a Kolozsvári Táblabíróság restitúciós határozatát, ezért ismét a legfelsőbb bíróságon folytatódik a per a zilahi Wesselényi Kollégium tulajdonjogáért - közölte kedden a Maszol.ro hírportál.

Bővebben...
 

Az erdélyi magyarságnak a romániai átlagnál nagyobb arányban van otthoni internet-hozzáférése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Bukarest, 2021. december 16. - Egy csütörtökön ismertetett felmérés szerint az erdélyi magyarok otthoni internet-hozzáférése jelentős mértékben meghaladja a romániai átlagot, és esetükben az országos átlaghoz képest kisebb a különbség a város és a falu között az internethasználat terén.

Bővebben...
 

Lauringer Ernő (1883-1944)

E-mail Nyomtatás PDF


1883. január 1-jén született Kőszegen.

Módosítás dátuma: 2021. december 16. csütörtök Bővebben...
 

A Kárpát-medencei magyar vállalkozók támogatásával fontos nemzetpolitikai cél valósul meg (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Topolya, 2021. december 15. - Nagyon fontos nemzetpolitikai célt valósít meg a kormány, amikor Kárpát-medencei magyar vállalkozókat támogat, hiszen a vállalkozókon keresztül, magyar embereket támogatunk, magyar családok eltartásához, magyar térségek fejlesztéséhez járulunk hozzá - hangsúlyozta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán Topolyán a vajdasági gazdasági mentorprogram második fordulójának megnyitóján.

Bővebben...
 

Pannonhalmi főapát: Ferenc pápa örömmel látogatna ismét Magyarországra (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFVatikánváros, 2021. december 15. - Ferenc pápa örömmel emlékezik vissza a szeptemberben Budapesten tett látogatására, és szívesen tenne lelkipásztori utat Magyarországon - mondta Hortobágyi Cirill pannonhalmi főapát az MTI-nek, miután találkozott Ferenc pápával a Vatikánban a szerdai általános audiencián.

Bővebben...
 

Tőkés László román-magyar szolidaritási egyesület létrehozását jelentette be (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Temesvár, 2021. december 15. - Román-magyar szolidaritási egyesület létrehozását jelentette be Temesváron szerdán, az 1989-es népfelkelés kirobbanásának évfordulóján Tőkés László.

Bővebben...
 

Sopron, a leghűségesebb város megnevezéssel jelent meg emlékérem (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2021. december 13. - Sopron, a leghűségesebb város megnevezéssel 15 ezer forint névértékű ezüst és 3000 forint névértékű színesfém emlékérmét bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB), az 1921. december 14. és 16. között tartott soproni népszavazás centenáriumának emlékére - tájékoztatta az MNB hétfőn az MTI-t.

Bővebben...
 


9. oldal / 2400

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 133 vendég böngészi