Az erdélyi magyarok tíz százaléka tekinti hazájának Romániát (magyarnemzet.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2021. november 10. - Egy közvélemény-kutatás szerdán ismertetett eredményei szerint az erdélyi magyaroknak csupán tíz százaléka tekinti hazájának és öt százaléka szülőföldjének Romániát; a megkérdezettek elsősorban Erdélyt vagy annak valamely kisebb tájegységét nevezték meg hazájukként, szülőföldjükként.

Bővebben...
 

A vajdasági magyarok jövőre hét szavazáson vehetnek részt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Belgrád, 2021. november 9. - Öt időpontban hét választáson vehetnek részt a vajdasági magyarok 2022-ben, rendkívüli év lesz a következő esztendő, hiszen ilyenre még nem volt példa - közölte Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke kedden a Szabadkai Magyar Rádió reggeli műsorában.

Bővebben...
 

Semjén: Magyarország természetes kötelességét teljesíti, amikor támogatja a kárpátaljai magyarságot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Beregszász, 2021. november 8. - Magyarország természetes kötelességét teljesíti, amikor támogatja a kárpátaljai magyarságot - jelentette ki Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, amikor hétfőn kárpátaljai magyar politikusokkal, önkormányzati és oktatási vezetőkkel közösen átadta az Egán Ede Szakképzési Centrum Beregszászi Képzési Központjának magyar kormányzati támogatással felújított épületét.

Bővebben...
 

1991. november 4. – A Zétényi–Takács-féle igazságtételi törvény elfogadása (30eveszabadon.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2021. november 4. - 1991. november 4-én, az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének 35. évfordulóján fogadta el az Országgyűlés a történelmi igazságtétel legfontosabb magyarországi törvényszövegét.

Bővebben...
 

10 éve köztestület a Magyar Művészeti Akadémia (Fotomedia.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2021. november 4. - Ünnepel az MMA – 10 évvel ezelőtt, 2011. november 5-én alakult meg a Magyar Művészeti Akadémia.

Bővebben...
 

SZNT: hivatalosan is sikeres a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2021. november 4. - Immár hivatalosan is elismertté vált a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés aláírásgyűjtésének a sikeressége - jelentette be csütörtökön Izsák Balázs, a polgári kezdeményezés bizottságának a képviselője, a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke.

Bővebben...
 

November 4. - Új 1956-os online adatbázist tesz elérhetővé a Hadtörténeti Intézet és Múzeum (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2021. november 4. - Új 1956-os  adatbázist tesz online elérhetővé a forradalom és szabadságharc 65. évfordulója alkalmából a Honvédelmi Minisztérium (HM) Hadtörténeti Intézet és Múzeum.

Bővebben...
 

Nagy István: megdöbbentő, hogy a Nemzetközi Öttusa Szövetség kivette a sportágból a lovaglást (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2021. november 4. - Nagy István agrárminiszter szerint mélységesen megdöbbentő, jogos szakmai és erkölcsi tiltakozást kiváltó a Nemzetközi Öttusa Szövetség (UIPM) azon döntése, amelynek értelmében kivette a sportág programjából a lovaglást.

Bővebben...
 


9. oldal / 2397

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 165 vendég böngészi