A kárpátaljai magyarság előtt álló kihívásokról tanácskoztak a KMKSZ alapszervezeti elnökei Makkosjánosiban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Makkosjánosi, 2019. november 23. - A kárpátaljai magyarság előtt álló kihívásokról, így a folyamatban lévő ukrajnai föld- és közigazgatási reform várható hatásairól, valamint jövő évi önkormányzati választásokra történő felkészülésről tanácskozott a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alapszervezeti elnökeinek éves konferenciája szombaton a Beregszászhoz közeli Makkosjánosiban.

Bővebben...
 

A bukovinai székelyek az egyik legtöbbet kutatott magyar népcsoport (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. november 23. - A bukovinai székelyek az egyik legtöbbet kutatott magyar népcsoport - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a bukovinai székelyek 75 évvel ezelőtti végleges hazatérésére emlékező szombati budapesti gálaesten.

Bővebben...
 

Bárdos Gyula lesz a Magyar Közösségi Összefogás listavezetője (felvidek.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. november 23. - A Magyar Közösség Pártja Országos Tanácsának mai pozsonyi ülésén a testület elfogadta, hogy a jövő évi parlamenti választáson az MKP a Magyar Közösségi Összefogás listáján indul, amelynek listavezetője Bárdos Gyula lesz.

Bővebben...
 

Az első magyar újság (magyarforum.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. november 23. - Aki megelőzte a korát: II. Rákóczi Ferenc - III. rész

Bővebben...
 

Összefogás (magyarforum.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. november 23. - Aki megelőzte a korát: II. Rákóczi Ferenc - II. rész

Bővebben...
 

Totális tájékozatlanság (demokrata.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. november 22. - Miközben a kormány hangsúlyozza a nemzetállam fontosságát, a nemzetben való gondolkodást, pont a jövő értelmiségének, a jelen egyetemistáinak körében mutatkoznak riasztó jelek ezen a téren – mondta a Demokratának Tózsa István professzor, a Budapesti Corvinus Egyetem és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, aki öt éve méri fel az 1995 után született egyetemisták magyar identitással kapcsolatos tudásszintjét.

Bővebben...
 

Aki megelőzte a korát: II. Rákóczi Ferenc (magyarforum.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. november 23. - Alig néhány olyan alakja van a magyar történelemnek, aki országos kultuszra tett szert, akinek nagyságát szobrok, terek, utcák, emlékfák hirdetik szerte a Kárpát-medencében.

Módosítás dátuma: 2019. november 23. szombat Bővebben...
 

Az adventi időszakban Magyarországon és a Vatikánban egyszerre kezdődik az Eucharisztikus Kongresszusra való készülés (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Vatikánváros/Róma, 2019. november 21., csütörtök - A budapesti Vörösmarty téren és a Vatikánban egyszerre indul a jövő évi magyarországi Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust (NEK) előkészítő program - mondta el Erdő Péter bíboros az MTI-nek csütörtökön Rómában.

Bővebben...
 


3. oldal / 2344

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 136 vendég böngészi