Először azonosították a balkezesség genetikai utasításait (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

London, 2019. szeptember 5. - Először azonosították a balkezesség genetikai utasításait, amelyek jelentősen befolyásolják az agy egyes területeinek szerkezetét és működését - írta a BBC hírportálja.

Bővebben...
 

Hat bemutató lesz a Soproni Petőfi Színházban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Sopron, 2019. szeptember 2. - Hat darabot mutatnak be a felnőtt bérlet keretében a Soproni Petőfi Színházban, az első nagyszínpadi bemutató Lehár Ferenc A víg özvegy című nagyoperettje lesz október 19-én - tájékoztatta az évadnyitó társulati ülést követően az intézmény hétfőn az MTI-t.

Bővebben...
 

Soltész Miklós: a kormány feladata és kötelessége is a templomépítési törekvések támogatása (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Eger, 2019. szeptember 1. - A kormány feladata, és ha lehetősége van, kötelessége is támogatni a templomépítési törekvéseket, amit most 250 millió forinttal tett meg a Szent II. János Pál nevét felvevő missziós központ esetében - mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára vasárnap Egerben a templomot felszentelő szentmisét követően az MTI-nek.

Bővebben...
 

Szili: az óvodafejlesztési programmal Kárpát-medencei közös gondolkodást teremt a magyar állam (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFPozsony/Nagyszelmenc, 2019. szeptember 1. - Az óvodafejlesztési programmal a magyar állam egy Kárpát-medencei közös gondolkodást és cselekvést teremt meg a magyar nemzet jövőjéről - jelentette ki Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a felvidéki Nagyszelmencen, ahol beszédet mondott a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program keretében elkészült új helyi görög katolikus magyar óvoda átadásán vasárnap.

Bővebben...
 

A mentális betegeket az előítéletektől is védeni kell a szakember szerint (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2019. augusztus 31. - A mentális betegségekhez sok előítélet kapcsolódik, a szakembereknek ezek ellen is küzdeniük kell a gyógyítás mellett - mondta a Semmelweis Egyetem Pszichiátriai és Pszichoterápiás Klinikájának igazgatója az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában.

Bővebben...
 

Poznani érsek: ma is szent politikusokra van szükség (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2019. augusztus 20. - Ma is "szent politikusokra", "Szent István mércéje szerinti politikusokra" van szükség - mondta Stanislaw Gadecki poznani érsek, a lengyel püspöki konferencia elnöke a Szent István-nap alkalmából megtartott ünnepi szentmisén szombaton, a budapesti Szent István-bazilika előtt.

Bővebben...
 

A bánsági Egresen feltételezhetően megtalálták II. András király és felesége sírhelyének alapját (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Egres, 2019. augusztus 28. - A bánsági Egresen (Igris) végzett ásatások során a kutatók feltételezhetően megtalálták annak a két sírépítménynek az alapját, amelyben egykor II. András magyar királyt, és második feleségét, a konstantinápolyi császárlányt, Courtenay Jolántát temették el.

Bővebben...
 

Potápi a Kolozsvári Magyar Napok megnyitóján: ezen a héten Kolozsvár az egész nemzet kulturális fővárosa (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2019. augusztus 18. - A Kolozsvári Magyar Napok (KMN) hetében Kolozsvár nemcsak az erdélyi magyarság, hanem az egész magyar nemzet kulturális fővárásává válik - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára vasárnap este Kolozsváron, a magyar napok nyitógáláján.

Bővebben...
 


3. oldal / 2337

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 123 vendég böngészi