Kelemen Hunor a magyar szórvány napján: a parlamenti választásokon a szórvány szavazatai is hasznosulnak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2020. november 15. - Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke arra hívta fel a figyelmet a magyar szórvány napja alkalmából tartott erdélyi megbeszélésen vasárnap, hogy a decemberi romániai parlamenti választásokon azok a szavazatok is hasznosulnak, amelyeket a szórványban adnak le az RMDSZ-re.

Módosítás dátuma: 2020. november 15. vasárnap Bővebben...
 

Gyergyószentmiklós megvédte a polgármesteri hivatalán szereplő Városháza feliratot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2020. november 12. - Gyergyószentmiklós az első székelyföldi település, mely pereskedés útján megvédte a polgármesteri hivatala homlokzatán szereplő Városháza feliratot - közölte csütörtökön blogján Árus Zsolt, a pereskedés jogi hátterét biztosító Székely Figyelő Alapítvány elnöke.

Bővebben...
 

Kilencven éve született Hegedűs Loránt (Barankovics Alapítvány/Pesti Srácok)

E-mail Nyomtatás PDF


2020. november 11. -  „Ha valaki legalább egyszer hallotta Hegedűs Loránt istentiszteletét, egy életre való útravalót kapott.

Bővebben...
 

Ismert felvidéki magyar személyiségeket tüntettek ki Magyarország pozsonyi nagykövetségén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2020. november 11. - A felvidéki magyarságért végzett tevékenysége elismeréseként Áder János magyar államfő által odaítélt állami kitüntetést vett át négy felvidéki magyar Magyarország pozsonyi nagykövetségén szerdán.

Bővebben...
 

Kelemen Hunor: az etnikai képviseletnek nincs alternatívája (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBukarest, 2020. november 11. - Az erdélyi magyar nemzeti közösség jogaiért folytatott harchoz szükség van a parlamenti jelenlétre, az etnikai képviseletnek ma sincs alternatívája - hangoztatta Kelemen Hunor szövetségi elnök szerdán a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) csíkszeredai kampánynyitóján, amelyről a Maszol.ro hírportál közölt beszámolót.

Módosítás dátuma: 2020. november 11. szerda Bővebben...
 

Balog Zoltán a következő dunamelléki püspök (parokia.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2020. november 5. - Balog Zoltánt választotta püspökévé a Dunamelléki Református Egyházkerület – közölte az egyházkerület választási bizottsága november 5-ei szavazatszámláló ülése után.

Módosítás dátuma: 2020. november 05. csütörtök Bővebben...
 

Semjén: a nemzetpolitikai eredmények "önmagukért beszélnek" (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2020. november 10. - Megtartották az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes éves meghallgatását, amelyen a kereszténydemokrata politikus az elmúlt tíz év nemzetpolitikai eredményeit úgy értékelte: "a megvalósult tények önmagukért beszélnek".

Módosítás dátuma: 2020. november 10. kedd Bővebben...
 

Megdöbbentő tények a katolikus lapban Ferenc pápa tevékenységéről (magyarnemzet.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2020. október 28. -A Tűzfalcsoport Blogstar oldal talált rá a Catholic American Thinker című lap írására, mely azzal a megállapítással indít, hogy a pápa vezeti az összes nemzeti szuverenitás elleni támadást, hogy felszámolja az országhatárokat a teljes globalitás javára, látszólag a bolygó és a szegények érdekében.

Bővebben...
 


3. oldal / 2367

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 332 vendég böngészi