Beomlott egy szénbánya tárnája Erdélyben, három bányászt keresnek (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2017. október 5. - Beomlott csütörtök délután egy szénbánya tárnája a dél-erdélyi Lupényben, a tárnában dolgozó 11 bányász közül nyolcan kiszabadultak, három bányászt keresnek a mentőalakulatok.

Bővebben...
 

Kormánybiztos: küzdelem helyett végre fejlődés jellemzi a Kárpát-medencét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. október 5. - Trianon óta először végre nem a jogvesztések elleni küzdelem, hanem a fejlődés, a magyarság kulturális és gazdasági expanziója jellemzi a Kárpát-medencét - mondta Grezsa István kormánybiztos a külhoni magyar óvodapedagógusok képzésének megnyitóján, csütörtökön Budapesten.

Bővebben...
 

Román újságírók Székelyföldön (Székely Hírmondó)

E-mail Nyomtatás PDF


2017. október 5. - Tapasztalatot gyűjtenek

Bővebben...
 

A vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készülő bűnbandát vettek őrizetbe Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFUngvár, 2017. október 2. - A vereckei honfoglalási emlékmű felrobbantására készülő, Cserkaszi megyei lakosokból álló bűnbandát fogtak el Kárpátalján - jelentette be Arszen Avakov ukrán belügyminiszter hétfőn a Facebook-oldalán.

Módosítás dátuma: 2017. október 02. hétfő Bővebben...
 

Orbán: Magyarország elég erős ahhoz, hogy felelősséget vállaljon az erdélyi magyarokért is (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Szászfenes, 2017. október 1. - Magyarország ma már lélekben és testben is elég erős ahhoz, hogy felelősséget vállaljon az erdélyi magyarokért is - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök az erdélyi Szászfenes református templomának vasárnapi avatóünnepségén.

Módosítás dátuma: 2017. október 01. vasárnap Bővebben...
 

Ukrán oktatási törvény - Több százan tiltakoztak a felvidéki Nagytárkányban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFNagytárkány, 2017. október 1. - A szlovák kormánynak is tiltakoznia kellene a kisebbségi nyelven történő oktatást ellehetetlenítő ukrán oktatási törvény ellen - hangzott el több szónok beszédében is azon a tüntetésen, amelyet a nemrégiben hatályba lépett ukrán törvény elleni tiltakozásul rendeztek a felvidéki Nagytárkányban (Velké Trakany), a szlovák-magyar-ukrán hármas határ közelében vasárnap.

Módosítás dátuma: 2017. október 01. vasárnap Bővebben...
 

A Felvidékről kitelepített magyarokra emlékeztek Pozsonypüspökin (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2017. október 1. - Az egymást és Európát megvédeni akaró népek között be kell temetni a történelmi békétlenség vermeit és ezt a kitelepítések miatti bocsánatkérés is elősegítheti - mutatott rá Szili Katalin miniszterelnöki megbízott Pozsonypüspökin (Podunajské Biskupice) vasárnap.

Bővebben...
 

Szilágyi Péter: Magyarország továbbra is számít a délvidéki magyarságra (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Palics, 2017. október 1. - Magyarország továbbra is számít a délvidéki magyarságra, amely már bizonyította életerejét és példaként szolgál a Kárpát-medence magyarsága számára - hangoztatta Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár vasárnap Palicson a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékok megnyitóján.

Bővebben...
 


3. oldal / 2293

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 118 vendég böngészi