A kárpátaljai magyarok szovjet lágerekbe hurcolására emlékeztek Szolyván (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. 11. 16. - Gyászünnepséggel és félezer fős emlékmenettel emlékeztek meg szombaton Kárpátalján arról, hogy 75 évvel ezelőtt deportálták a sztálini lágerekbe a vidék magyar férfilakosságát a megszálló szovjet hatóságok.

Bővebben...
 

A kárpátaljai magyarok jogainak megvédését sürgette Rétvári Bence az UNESCO közgyűlésén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest/Párizs, 2019. november 14. - A kárpátaljai magyarokkal szembeni jogsértések és a keresztényüldözés elleni fellépés fontosságát hangsúlyozta felszólalásában csütörtökön Párizsban Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az UNESCO 40. közgyűlésén.

Bővebben...
 

Potápi: Kárpátalja kiemelt téma lesz a Máért és a Magyar Diaszpóra Tanács ülésein (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2019. november 12. - Kárpátalja kiemelt téma lesz a Magyar Állandó Értekezlet és a Magyar Diaszpóra Tanács soron következő ülésein, ahol a régió fejlesztése is szóba kerül majd - mondta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Bővebben...
 

Soltész: támogatható egy horvát-magyar nemzetiségi oktatási megállapodás (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. november 11. - Támogatandónak nevezte egy horvát-magyar nemzetiségi oktatási megállapodás létrejöttét a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára hétfőn Budapesten, miután megbeszélést folytatott Sanja Putica horvát oktatásügyi államtitkárral.

Bővebben...
 

Romániai elnökválasztás - Az MPP szerint az összefogás hiányát jelzi a magyar elnökjelölt eredménye (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. november 11. - Az erdélyi Magyar Polgári Párt (MPP) értékelése szerint a Kelemen Hunor államelnökjelölt által elért eredmény a magyar pártok és politikai szervezetek összefogásának a hiányát tükrözik.

Bővebben...
 

Romániai elnökválasztás - Kelemen Hunor: büszke vagyok az eredményre, amely nem az enyém, hanem a közösségünké (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2019. november 10. - Köszönetet mondott Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökjelöltje a romániai elnökválasztás vasárnapi első fordulója után a rá szavazó magyar és román választóknak.

Módosítás dátuma: 2019. november 10. vasárnap Bővebben...
 

Pszichológus: fontos az örökölt érzelmi gazdagság továbbvitele (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2019. november 10. - Fontos, hogy a szülőktől, nagyszülőktől örökölt érzelmi gazdagságot továbbvigyük, az, hogy van múltunk, azt jelenti, lesz jövőnk - mondta Kalamár Hajnalka klinikai szakpszichológus az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában.

Módosítás dátuma: 2019. november 10. vasárnap Bővebben...
 

Kós Károly megdöbbentő írása Erdély sorsáról 1911-ben (transindex.ro/HungaryFirst)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. 01. 02. - Aki ezt a levelet végigolvassa, annak be kell látni, hogy mondhatunk bármit keleti szomszédainkra, de az ostoba magyar politika, a nemzetietlen gondolkodásmód, döntő módon hozzájárult a Trianonban bekövetkezett nemzeti tragédiánkhoz.

Bővebben...
 


9. oldal / 2349

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 96 vendég böngészi