A magyar állam támogatásával épül kulturális központ Sepsiszentgyörgyön (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy, 2018. március 30. - A magyar állam négymilliárd forintos támogatásával épül kulturális központ a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön - írta pénteki számában a Háromszék és a Krónika napilap Antal Árpád polgármester előző napi bejelentésére hivatkozva.

 

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök Bővebben...
 

Palóc húsvét a füleki várban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Salgótarján, 2018. március 30. - Tizenharmadik alkalommal rendezik meg a Palóc húsvétot a szlováki Fülek várában hétfőn; a programra tojásdíszítéssel, népi hangszerek készítésével, és disznóvágással is várják az érdeklődőket - tájékoztatta az MTI-t a szervező Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója.

Bővebben...
 

Kárpátaljai magyar szervezetek: nincs megállapodás az ukrán oktatási törvényről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2018. március 29. - Cáfolta a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) csütörtökön közzétett közös nyilatkozatában az ukrán külügyminiszter-helyettes állítását, amely szerint megállapodás jött volna létre az ukrán oktatási miniszterrel a tanügyi törvény kapcsán "a magyar közösséget nyugtalanító problémák megszüntetéséről".

Bővebben...
 

A Facebook szerint felhasználói ezentúl jobban kézben tarthatják saját adataik ellenőrzését (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Washington, 2018. március 28. - A Facebook-felhasználók ezentúl jobban kézben tarthatják saját adataik ellenőrzését - közölte a közösségi oldalt működtető vállalt két alelnöke, akik egy sor intézkedést jelentettek  be.

Bővebben...
 

Amikor a gender-tanszék lecsap (tutiblog.com)

E-mail Nyomtatás PDF


2015-10-12. - A metál a káros, mert a szexizmust és a rasszizmust erősíti a liberális Európában

Módosítás dátuma: 2018. május 31. csütörtök Bővebben...
 

Négy romániai megyei önkormányzat támogatja a Via Carpatia romániai szakaszának megépítését (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2018. március 23. - A román-magyar határ melletti négy romániai megye önkormányzata támogatja, hogy területükön megépüljön a Via Carpatia európai közlekedési folyosó, miután az illetékesek pénteken erről egy megállapodást írtak alá.

Módosítás dátuma: 2018. március 24. szombat Bővebben...
 

Kárpátalján a magyar iskolaépítés a legjobb válasz az ukrán oktatási törvényre (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Munkács, 2018. március 23. - A magyar iskolaépítés a legjobb válasz Kárpátalján a kisebbségek anyanyelvi oktatási jogait szűkítő ukrán tanügyi törvényre - jelentette ki Grezsa István kormánybiztos pénteken Munkácson, amikor ünnepélyesen átadta a Szent István Római Katolikus Líceum magyar állami támogatással létesült új szakkollégiumi épületét.

Bővebben...
 

Tőkés László: káros lenne a külhoni magyarság számára, ha a Fidesz-KDNP elveszítené a választást (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2018. március 22. - Kimondhatatlan veszteséget okozna a külhoni magyarság számára, ha Fidesz-KDNP elveszítené az országgyűlési választást - jelentette ki Tőkés László európai parlamenti képviselő csütörtökön Budapesten.

Módosítás dátuma: 2018. március 22. csütörtök Bővebben...
 


9. oldal / 2320

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 392 vendég böngészi