Grezsa István: a magyarnyelv-tanulási kedvnek csak a tanárhiány szab gátat Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Beregszász, 2017. december 20. - A magyar kormány támogatásával ukránok számára Kárpátalján indított magyar nyelvtanfolyamok iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy az oktatás bővítésének csak a tanárhiány szab határt - jelentette ki Grezsa István kormánybiztos a negyedik magyar nyelvkurzust lezáró oklevélátadó ünnepségen szerdán Beregszászon.

Bővebben...
 

NGM: 2 milliárd forintból újulnak meg a Soproni Szakképzési Centrum iskolái (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2017. december 19. - Csaknem 2 milliárd forintból korszerűsödik a Soproni Szakképzési Centrum tagintézmények infrastruktúrája - közölte Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) köznevelési intézményrendszer fejlesztéséért felelős helyettes államtitkára.

Bővebben...
 

Magyar Közösség Pártja: mozgalmas, közösségépítő, sikeres év volt az idei (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pozsony, 2017. december 19. - A felvidéki magyarság számára kézzelfogható sikereket is hozó, mozgalmas esztendő volt az idei - hangzott el a Magyar Közösség Pártja (MKP) évértékelő sajtótájékoztatóján Pozsonyban kedden.

Bővebben...
 

Az alkotmányos monarchiához való visszatérés lehetőségét vetették fel román kormánypárti politikusok (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2017. december 18. - A román választópolgároknak alapos vita után népszavazáson kellene dönteniük arról, hogy országuk államformája köztársaság maradjon-e vagy Románia visszatérjen az alkotmányos monarchiához - vélekedettek hétfőn a Bukarestben kormányzó szociálliberális koalíció vezető politikusai.

Módosítás dátuma: 2017. december 18. hétfő Bővebben...
 

Személyi plébánia lett az eddigi prágai magyar római katolikus lelkészség (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Prága, 2017. december 17. - Személyi plébániává alakult át decembertől a prágai magyar katolikus lelkészség. Ez egyházilag magasabb státus, és az eddiginél nagyobb stabilitást, biztonságot ad a prágai magyar katolikus hívőknek.

Bővebben...
 

Temesváron félárbocra eresztették a zászlókat az 1989-es forradalom első sortüzei áldozatainak ez emlékére (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Temesvár, 2017. december 17. - Félárbocra eresztették a zászlókat vasárnap Temesváron annak az emlékére, hogy a városban 28 évvel ezelőtt, 1989 december 17-én dördültek el az első sortüzek, amelyek emberéleteket követeltek.

Bővebben...
 

Ferenc pápa: Jézus nélkül semmi nem marad a karácsonyból (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Vatikánváros, 2017. december 17. - Jézus nélkül semmi nem marad a karácsonyból - jelentette ki Ferenc pápa Advent harmadik vasárnapján a római Szent Péter téren, ahol a keresztény karácsony üzenetéről beszélt, s ahol megáldotta a gyermek Jézus jászolba helyezendő szobrocskáit.

Módosítás dátuma: 2017. december 18. hétfő Bővebben...
 

Grezsa: az új magyar önépítés oka, hogy a magyarok a Kárpát-medence egészében otthon érezhessék magukat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Révkomárom, 2017. december 17. - Az új magyar önépítésnek az az oka, hogy mi (magyarok), itt a Kárpát-medence egészében szeretnénk otthon érezni magunkat - jelentette ki Grezsa István kormánybiztos vasárnap a felvidéki Révkomáromban, ahol beszédet mondott a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház óvodafejlesztési programja első felépítésre váró óvodájának ünnepélyes alapkőletételén.

Bővebben...
 


9. oldal / 2309

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 157 vendég böngészi