Világszerte fokozódik a keresztények elleni erőszak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Varsó, 2019. október 24. - Világszerte fokozódik a keresztényekkel szembeni erőszak, üldözésük 2017 óta leginkább Dél- és Kelet-Ázsiában erősödött fel - állapítja meg a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) pápai jogú nemzetközi katolikus segélyszervezet Lengyelországban bemutatott jelentése.

Bővebben...
 

Elölről kezdődik a Zilahi Református Wesselényi Kollégium visszaszolgáltatási pere (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Zilah, 2019. október 22. - A román legfelsőbb bíróság határozata alapján első fokon kezdődik újra a Zilahi Református Wesselényi Kollégium visszaszolgáltatási pere - közölte kedden a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK).

Bővebben...
 

Aggasztó a marosvásárhelyi orvosi tagozat helyzete (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. október 22. - Aggasztó a marosvásárhelyi orvosi tagozat helyzete, ezért egy dokumentumban 150 diák foglalt állást a magyar tagozat ügye mellett a magyarországi Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) első Erdélyi közgyűlésén, szombaton - mondta Murai László, a HÖOK elnöke kedden az M1 aktuális csatornán.

Módosítás dátuma: 2019. október 22. kedd Bővebben...
 

Nagykárolyban felavatták a magyar állam támogatásával felépült Kálvin-központot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Nagykároly, 2019. október 20. - Nagykárolyban vasárnap délután felavatták a magyar állam támogatásával felépült Kálvin-központot, amely templomot, közösségi házat, és óvodát foglal magában.

Bővebben...
 

Gulyás: a kereszténység kultúrája az igazság keresésének kultúrája (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2019. október 20. - A kereszténység kultúrája az igazság keresésének és kimondásának kultúrája - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap este Budapesten, az Október a reformáció hónapja elnevezésű programsorozat keretében tartott reformációi gálaesten.

Bővebben...
 

Újrakezdi a tárgyalásokat a Magyar Közösség Pártja a Most-Híddal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2019. október 12. - Újrakezdi a tárgyalásokat a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) a Most-Híd, szlovák-magyar vegyes párttal az egységes magyar választási lista megteremtéséről a februári parlamenti választásokon - derült ki az MKP Országos Tanácsának szombati ülésén elfogadott határozatból.

Módosítás dátuma: 2019. október 12. szombat Bővebben...
 

Az RMDSZ és a kezdeményező is tiltakozik, amiért nem lesz vita a román szenátusban június 4-e Trianon-nappá nyilvánításáról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

 

Bukarest, 2019. október 16. - A bukaresti szenátus néhány napon belül hallgatólagosan - plenáris vita nélkül - hagyja jóvá azt a szociáldemokrata (PSD) törvénykezdeményezést, amely a trianoni szerződés napjává nyilvánítaná június 4-ét Romániában, de ezt az RMDSZ és a kezdeményező is nehezményezi.

Bővebben...
 

Kató Béla református püspök: az erdélyi magyarság helyzete az elvált szülők gyermekéhez hasonlít (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2019. október 11. - Az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke szerint az erdélyi magyarság helyzete olyan, mint az elvált szülők gyermekéé. Kató Bélával a Krónika erdélyi magyar napilap közölt hosszú interjút pénteki számában.

Módosítás dátuma: 2019. október 11. péntek Bővebben...
 


9. oldal / 2346

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 683 vendég böngészi