Középső Horda (Magyar Nemzet)

E-mail Nyomtatás PDF

 

2007. június 23. - Meglepő eredményt hozott egy DNS-vizsgálat Ázsiában - Expedíció indul a kazahsztáni madjarokhoz

Módosítás dátuma: 2023. június 22. csütörtök Bővebben...
 

Bűvös virág-e a szamárkóró? (Képes Hét)

E-mail Nyomtatás PDF

 

1987. április 11. - Néhány évvel ezelőtt többször alkalmam volt – nekem is – az akkor még monopolhelyzetben lévő Hanglemezgyártól hallani, miért nem vállalkozhatnak olyan ízléstelen, giccses produkció, mint a „Sír a telefon" című dal kiadására, amelyet akkoriban a Rádió igen gyakran sugárzott.

Bővebben...
 

Az első hazai adatbank (Ifjúsági Magazin)

E-mail Nyomtatás PDF

 

1987. szeptember - Popzenéről - tudományos alapon

Bővebben...
 

Attila hun birodalmának egyik legismertebb ütközete nyugaton

E-mail Nyomtatás PDF

2023. június 21. - 451. június 20-án, 1572 éve zajlott a Catalanumi csata. Attila hun király és Aetius, a római sereg parancsnoka között.

 

Módosítás dátuma: 2023. június 21. szerda Bővebben...
 

Hetvenöt éve egy huszárcsínnyel kerültek hatalomra a kommunisták (index.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

 

Budapest, 1948. június 12., Rákosi Mátyás, a Magyar Kommunista Párt főtitkára (háttal) és Szakasits Árpád, a Szociáldemokrata Párt főtitkára átölelik egymást a két párt egyesülési kongresszusán© Fotó Magyar Fotó / MTI

2023. június 12. - Alig három évvel a második világháború befejezése után újabb kataklizma érte a magyar társadalmat: 1948. június 12-én fúzióra lépett a Szakasits Árpád vezette Magyarországi Szociáldemokrata Párt és a Rákosi Mátyás vezetése alatt álló Magyar Kommunista Párt.

Bővebben...
 

Félszáz elszigetelt háztartást szerelnek fel napelemrendszerrel a székelyföldi Hargita megyében (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2023. május 30. - Félszáz, az áramhálózattól távol eső, elszigetelt háztartást szerelnek fel napelemrendszerrel egy norvég alapokból finanszírozott projekt keretében Hargita megyében - közölte az MTI-vel a székelyföldi megye önkormányzata.

Bővebben...
 

NMHH: az egyik legnépszerűbb internetezési forma a közösségi média (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2023. május 30.- Az egyik legnépszerűbb netezési forma a közösségi média; naponta átlag egy órát töltenek a felhasználók a Facebookon, de negyedórát sem fordítanak arra, hogy valamilyen híroldalon vagy azon oldalak applikációin keresztül tájékozódjanak - derült ki abból a friss kutatásból, amelynek eredményeit az NMHH Kommunikációs Igazgatóság kedden küldte el az MTI-nek.

Bővebben...
 

Miért nem nevetnek a világ legboldogabbjai, a finnek? (index.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

 

2023. május 26. - Egy több mint 50 ezer felnőtt részvételével Spanyolországban, Mexikóban, Indiában, Kínában, Oroszországban, Ghánában, Dél-Afrikában, Finnországban és Lengyelországban végzett felmérés azt vizsgálta, hogy az emberek mennyire aggodalmaskodóak, ingerültek, dühösek, stresszesek, kedvetlenek, nyugodtak vagy boldogok.

Bővebben...
 


9. oldal / 2412

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 358 vendég böngészi