Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi keresztény egyházak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. május 8. - Egyetértenek a kormány családtámogatási rendszerével a történelmi keresztény egyházak - közölte a katolikus, a református és az evangélikus egyház püspökeinek szerdai budapesti, a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinati székházában tartott találkozója után az MRE kommunikációs szolgálata az MTI-vel.

Bővebben...
 

Fischl Vilmos: megfeleződhet Németországban az evangélikus és a katolikus egyház híveinek száma (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2019. május 6. - Ha a jelenlegi demográfiai tényezők nem változnak, és az egyházból való kilépések száma állandósul Németországban, felére csökkenhet az evangélikus és a katolikus egyház híveinek száma az országban 2060-ig - idézett egy friss kutatási eredményt a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának főtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Bővebben...
 

Pásztor István újraválasztották a VMSZ elnökévé (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFDoroszló, 2019. május 4. - Újabb négy évre Pásztor Istvánt választották meg a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökének a legnagyobb délvidéki magyar párt szombati tisztújító közgyűlésén a nyugat-bácskai Doroszlón.

Módosítás dátuma: 2019. május 04. szombat Bővebben...
 

Román katonasírok betonkeresztjeit telepítették az úzvölgyi első világháborús magyar katonatemetőbe (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. április 29. - A Bákó megyei Dormánfalva (Darmanesti) önkormányzata román katonasírok parcelláját hozta létre a Székelyföld keleti határán fekvő, elnéptelenedett Úzvölgye település magyar katonai temetőjében anélkül, hogy engedélyt kért volna a temetőt fenntartó és gondozó Csíkszentmárton önkormányzatától - számolt be hétfőn a Székelyhon.ro portál.

Bővebben...
 

Kubatov: törekvések vannak Európa keresztény alapjainak megváltoztatására (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. április 28. - Kubatov Gábor szerint azért is lesz minden korábbinál fontosabb a május 26-i európai parlamenti (EP-) választás, mert törekvések vannak Európa tradícióinak, keresztény alapjainak megváltoztatására. "Szinte erőszakot vesznek rajtunk és ránk akarják erőltetni a migránsokat" - fogalmazott a Fidesz alelnöke a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Bővebben...
 

Kide, a poraiból újjászülető falu története (Erdélyi Napló)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. április 18. - Ha egy rusztikus, középkori hangulatú, a dél-franciaországi falvakhoz hasonló, terméskőből épített kerítések közötti utcákon szeretne barangolni az ember, annak a Kolozs megyei Szamoshát talán legelzártabb magyar faluját, Kidét ajánlanám.

Módosítás dátuma: 2019. április 18. csütörtök Bővebben...
 

Benyújtotta lemondását Kárpátalja kormányzója (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFUngvár, 2019. április 23. - Benyújtotta lemondását Petro Porosenko hivatalban lévő ukrán elnöknek Hennagyij Moszkal, a Kárpátalja megyei állami közigazgatási hivatal elnöke - adták hírük kedden kárpátaljai hírportálok.

Módosítás dátuma: 2019. július 27. szombat Bővebben...
 

Feloszlik az Experidance, holnaptól elmarad az összes előadás (cornandsoda)

E-mail Nyomtatás PDF

2019. április 17. - Ma este lép utoljára színpadra a 2000-ben alakult Román Sándor vezette Experidance Tánctársulat, akik az elmúlt majd’ két évtizedben meghatározó alakjai voltak a magyar tánckultúrának.

Bővebben...
 


9. oldal / 2337

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 159 vendég böngészi