Orbán Viktor Európa és a Közel-Kelet helyzetéről beszélt a bécsi érsekkel (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBécs/Budapest, 2018. január 30. - Christoph Schönborn bíborossal, bécsi érsekkel is találkozott ausztriai látogatásán Orbán Viktor kedden - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

Módosítás dátuma: 2018. január 30. kedd Bővebben...
 

A Facebook nem való a kisgyerekeknek a szakértők szerint (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


London, 2018. január 30. - A Facebook nem való kisgyerekeknek, mert nem elég érettek ahhoz, hogy megértsék az online kapcsolatok összetettségét és nem képesek még megóvni a magánéletüket sem - fogalmazta meg aggodalmait egy kedden közzétett nyílt levélben több mint száz szakértő és gyermekjóléti szervezet, felszólítva Mark Zuckerberget, a Facebook tulajdonosát, hogy vonja vissza a tavaly decemberben elindított Messenger Kids nevű alkalmazást, amelyet kifejezetten a 13 év alatti korosztálynak szánt a cég.

Bővebben...
 

Az RMDSZ továbbra is partneri viszonyra törekszik a 15 éves erdélyi Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Marosvásárhely/Bukarest, 2018. január 27. - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) partneri viszonyt akar fenntartani a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT), mert fontosnak tartja a szakmailag felkészült, vezetésre és helytállásra képes, érdekképviseletet vállaló fiatal utánpótlást - mutatott rá Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szombaton, a 15 éves MIÉRT születésnapi rendezvényén.

Bővebben...
 

"Nemzetbiztonsági területté" nyilvánítaná Székelyföldet egy romániai szervezet (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2018. január 26. - A Románia Modernizálásáért Nemzeti Koalíció (CNMR) szervezet azzal a kéréssel fordult a román állami intézményekhez, hogy nyilvánítsák "nemzetbiztonsági területté" a Székelyföldet is magába foglaló Hargita, Kovászna és Maros megyét.

Bővebben...
 

Új dokumentumokat publikáltak Moszkvában a felvidéki magyarság kitelepítésének diplomáciai hátteréről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Moszkva, 2018. január 26. - A felvidéki magyarság kitelepítésének történetét árnyaló, Moszkva, Budapest, Prága és Pozsony hét évtizeddel ezelőtti kendőzetlen álláspontját feltáró dokumentumkötetet mutattak be a Moszkvai Magyar Kulturális Intézetben pénteken.

Bővebben...
 

A „Hazatért falu” (felvidek.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2017.12.18. - Somoskőújfalu visszacsatolásának rövid története

Bővebben...
 

Soltész: 9,7 milliárd forintos támogatást kap a premontrei rend (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Gödöllő, 2018. január 25. - Négy éven keresztül összesen 9,7 milliárd forintos támogatást nyújt a kormány a 2020-ban fennállásának 900. évfordulóját ünneplő premontrei rendnek - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön sajtótájékoztatón, Gödöllőn.

Bővebben...
 

Székelyföldi aláírásgyűjtést hirdetett az MPP háromszéki szervezete az autonómiatervezet támogatására (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy, 2018. január 23. - Székelyföldi aláírásgyűjtést hirdetett a Magyar Polgári Párt (MPP) háromszéki szervezete a román parlamentben tavaly decemberben benyújtott székelyföldi területi autonómiastatútum-tervezet támogatására.

Bővebben...
 


9. oldal / 2314

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 83 vendég böngészi