50 éve számolták fel a székelyföldi magyar autonóm tartományt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF
Kolozsvár, 2018. február 12. - A fél évszázada megszüntetett székelyföldi magyar autonóm tartományra emlékeztetett hétfői közleményében a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).

Módosítás dátuma: 2018. február 12. hétfő Bővebben...
 

Kövér: kiemelkedően jók a Kárpát-medencei magyar kapcsolatok (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2018. február 9. - Az Országgyűlés elnöke szerint a Kárpát-medencei magyar kapcsolatok - azaz a szorosan értelmezett nemzetpolitika - szempontjából összességében az elmúlt négy esztendő volt a legjobb és legsikeresebb, amely békeidőkben az utóbbi száz esztendőben a magyarságnak megadatott.

Bővebben...
 

Kárpátaljai politikusok: az EU-nak fel kell lépnie az ukrajnai kisebbségek jogainak szűkítése ellen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Brüsszel/Strasbourg, 2018. február 8. - Az Európai Uniónak fel kell lépnie az ukrajnai nemzeti kisebbségeket érő jogszűkítő folyamatok megfékezése érdekében - hívta fel a figyelmet Bocskor Andrea fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő és Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke Strasbourgban csütörtökön, Antonio Tajanival, az Európai Parlament elnökével folytatott megbeszélésüket követően.

Bővebben...
 

Donald Trump: a hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Washington, 2018. február 8. - A hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll - hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az idei  Nemzeti Imareggelin  csütörtökön Washingtonban.

Bővebben...
 

Székely szabadság napja - SZNT: fenyegetéssel nem lehet hátrálásra kényszeríteni a székelyeket (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF
Budapest, 2018. február 8. - Fenyegetéssel, megfélemlítéssel a székelyeket nem lehet hátrálásra kényszeríteni - mondta a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) elnöke az M1 aktuális csatornán csütörtökön.

Módosítás dátuma: 2018. február 08. csütörtök Bővebben...
 

Az EMNT 44 ezer erdélyi magyart ért el választási regisztrációs kampányával (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2018. február 7. - Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ügyvezető elnöke szerint 44 ezer erdélyi magyart ért el a tanácsnak az idei magyarországi országgyűlési választásokkal kapcsolatos regisztrációs kampánya.

Bővebben...
 

Akcióegységet szorgalmaznak az Erdélyi Magyar Néppárt vezetői (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2018. február 7. - Szilágyi Zsolt és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) elnöke és ügyvezető elnöke levélben kérte Kelemen Hunort és Porcsalmi Bálintot, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét és ügyvezető elnökét, hogy folytassák a tárgyalásokat az erdélyi magyarság szempontjából fontos stratégiai kérdésekben.

Bővebben...
 

A román kormánypárt támogatást ígért az intézmény újraalapításához (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. február 6. - Liviu Dragnea, a bukaresti kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke megerősítette kedden, hogy pártja támogatja a helyi hatóságok által felszámolt magyar tannyelvű marosvásárhelyi római katolikus gimnázium újraalapítását.

Bővebben...
 


9. oldal / 2316

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 107 vendég böngészi