Tőkés László: lehetséges a megbékélés, ha Románia szakít az állampolitikai rangra emelt magyarellenességgel (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2020. június 4. - Tőkés László szerint Trianon centenáriumának mementója utat nyithat a magyar-román megbékélés előtt, ha az erdélyi magyarok teljes jogú polgárai lesznek Romániának, és Bukarest szakít az állampolitikai szintű magyarellenességgel.

Módosítás dátuma: 2020. június 04. csütörtök Bővebben...
 

MKP: a magyar közösségek veszély helyett erőforrást kell jelentsenek a térség államai számára (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2020. június 4. - A külhoni magyarok az elmúlt száz évben úgy maradtak hűségesek nemzetükhöz, hogy törvénykövető, hasznos közösségeivé lettek azoknak az országoknak, amelyekben élnek, ezért nem veszélyt, hanem erőforrást kell, hogy jelentsenek a kelet-közép-európai térség államai számára - mutatott rá a felvidéki Magyar Közösség Pártja (MKP) csütörtökön a trianoni békediktátum 100. évfordulójára kiadott sajtóközleményében.

Bővebben...
 

Pásztor István: az európai hatalmak száz éve meg akarták ölni Magyarországot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Belgrád/Királyhalom, 2020. június 4. - Míg az első világháború többi vesztesét csak megbüntetni akarták az európai hatalmak, a történelmi Magyarországot meg akarták ölni, és ez a nemzet szétdarabolásában látszik leginkább - hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke csütörtökön Királyhalmon a nemzeti összetartozás napján, a trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulóján.

Bővebben...
 

Közösségi memorandumot adott át az MKP a szlovák kormányfőnek az általa tartott fogadáson (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2020. június 2. - A magyar nemzeti közösség memoranduma című dokumentumot adta át Igor Matovic szlovák kormányfőnek kedden a Magyar Közösség Pártjának (MKP) küldöttsége azon a pozsonyi várban tartott találkozón, amelyen a miniszterelnök szlovákiai magyar politikusokat és közéleti személyiségeket fogadta Trianon 100. évfordulója kapcsán.

Bővebben...
 

Sólymos László váltja Bugár Bélát a felvidéki Most-Híd vegyespárt élén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2020. május 30. - Sólymos Lászlót, a Most-Híd korábbi alelnökét választották meg pártelnöknek a lemondott Bugár Béla utódjául a szlovák-magyar vegyespárt füleki kongresszusán szombaton - jelentette be a párt Facebook profilján.

Bővebben...
 

Dokumentumfilm a Kárpát-medencei reformátusság szétszakításáról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2020. május 28. - Reformátusok és Trianon címmel készített harmincperces dokumentumfilmet a Károli Gáspár Református Egyetemen működő Reformáció Öröksége Műhely arról, hogyan szakította szét a trianoni békeszerződés a Kárpát-medencei reformátusságot.

Módosítás dátuma: 2020. május 28. csütörtök Bővebben...
 

KMKF-felhívás a nemzeti önazonossághoz való jog védelméről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. május 28. - A nemzeti önazonossághoz való jog védelméről szóló felhívást fogadott el a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fóruma (KMKF) csütörtöki ülésén.

Bővebben...
 

Ezt mondta halálos ágyán Antall Orbánnak – megszólal a koronatanú (valaszonline.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


Antall György budai otthonában. Fotó: Vörös Szabolcs
2020. május 28. - „Apám azt gondolta: az állam vezetőinek az a feladata, hogy felemelje azokat, akiknek kevesebb jutott, s ne leszálljon hozzájuk.

Módosítás dátuma: 2020. május 28. csütörtök Bővebben...
 


6. oldal / 2359

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 218 vendég böngészi