A jövő évtől egységes módszertan alapján mérik a rádiók hallgatottságát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 13. - A jövő év elejétől már elérhetők lesznek az egységes módszertan alapján készült rádiós hallgatottságmérési adatok a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) honlapján - tájékoztatta az NMHH hétfőn közleményben az MTI-t.

Bővebben...
 

Több mint negyven előadás lesz jövőre a Fertőrákosi Barlangszínházban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Sopron, 2017. november 9. - Több mint negyven előadást láthat a közönség jövőre a Fertőrákosi Barlangszínházban, ahol a produkciók nagy része a 61. Soproni Ünnepi Hetek (SÜH) programjába illeszkedik - mondta az üzemeltető Pro Kultúra Nonprofit Kft. igazgató-főrendezője csütörtökön sajtótájékoztatón Sopronban.

Bővebben...
 

Diaszpóratanács - Zárónyilatkozat: szolidaritás a kárpátaljai magyarsággal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 9. - A Magyar Diaszpóra Tanács aggodalmának ad hangot mindazon döntések miatt, amelyek csorbítják a Kárpát-medencei magyar közösségek jogát az anyanyelvi oktatáshoz.

Bővebben...
 

Kárpát-medencei Falugazdász Program indul a külhoni magyar gazdaszervezetek fejlesztésére (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 9. - A külhoni magyar gazdaszervezetek tevékenységének fejlesztése érdekében Kárpát-medencei Falugazdász Program indul 2018. január 31-től - olvasható a Magyar Közlöny legfrissebb számában közzétett kormányhatározatban.

Bővebben...
 

A vajdasági Kengyijában élő magyarok a "senki földjén" érzik magukat a horvát-szerb határvita miatt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Zágráb, 2017. november 9. - A horvát-szerb határvita miatt több mint húsz éve rendezetlen a vajdasági Kengyijában élő néhány magyar sorsa, a szerb-horvát-magyar hármashatár közelében található terület földjei a horvát telekkönyvbe vannak beírva, ezért úgy érzik, hogy a "senki földjén" laknak, életüket az orvosi ellátás és a postai szolgáltatás hiányosságai is nehezítik - mondta Jankovics Róbert horvátországi magyar parlamenti képviselő az MTI-nek pénteken.

Bővebben...
 

Választási regisztrációra buzdítja a vajdasági magyarokat a VMSZ (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Belgrád, 2017. november 4. - A jövő évi magyarországi választásra regisztráltak számának növelését tűzte ki célul a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ), az a cél, hogy a magyar állampolgársággal is rendelkező körülbelül 170 ezer vajdasági nagy része részt vegyen a voksoláson - mondta Pásztor István, a VMSZ elnöke a Magyar Szó című újvidéki napilap hétvégi számának adott interjújában.

Bővebben...
 

Pályára áll a megújuló Echo TV (magyaridok.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2017. november 8. - Szikszai Péter: Reméljük, a változások láttán tátva marad a néző szája

Bővebben...
 

Megrongálták a Mátyás-szoborcsoportot (erdely.ma)

E-mail Nyomtatás PDF


2017. november 4. - Ismeretlen tettesek ismét megrongálták a kolozsvári Mátyás-szoborcsoportot: a műalkotás Szapolyai Istvánt ábrázoló eleméről eltűnt a sarkantyú, Mátyás király szobra egyik sarkantyúját pedig elhajlították.

Bővebben...
 


6. oldal / 2300

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 219 vendég böngészi