Szijjártó: Magyarország felelősséget visel a világ valamennyi keresztény közössége iránt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2019. október 29. - Magyarország tettekkel is bizonyítja, hogy egy európai keresztény állam viselhet felelősséget a világ valamennyi keresztény közössége iránt - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Módosítás dátuma: 2019. október 29. kedd Bővebben...
 

Az anyanyelvhasználati jogokat helyreállító tervezetet terjesztett be az RMDSZ (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2019. október 29. - A kisebbségek anyanyelvhasználati jogait helyreállító közigazgatási törvénytervezetet terjesztett a bukaresti parlament elé a Romániai Magyar Demokrata Szövetég (RMDSZ) - közölte kedden hírlevelében a szervezet.

Bővebben...
 

Káel Csaba: magyar történeteket bemutató filmekre van szükség (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2019. október 29. - Magyar történeteket bemutató filmekre van szükség - mondta el Káel Csaba filmügyi kormánybiztos kedden este az M5 kulturális csatornán.

Bővebben...
 

Pásztor István: a tömeggyilkosságokra való emlékezés része a vajdasági magyar emlékezetnek (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Csúrog, 2019. október 27. - A vajdasági magyarokat ért tömeggyilkosságról, atrocitásokról való emlékezés része a vajdasági magyar emlékezetnek, és kötelességünk, hogy őrizzük az áldozatok emlékét, lerójuk kegyeletünket, átadjuk a következő nemzedékeknek ezt a tudást, az emlékezés belső feladatát és felelősségét - hangsúlyozta Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke vasárnap Csúrogon, ahol az 1944-1945-ben ártatlanul kivégzett áldozatokra emlékeztek.

Bővebben...
 

Több mint nyolcvan székelyföldi településen gyúltak ki az őrtüzek az autonómiaigény jeleként (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2019. október 27. - Több mint nyolcvan székelyföldi településen gyúltak ki vasárnap este az őrtüzek a székelyföldi autonómiaigény jeleként - közölte az MTI-vel Gazda Zoltán, a szervező Székely Nemzeti Tanács (SZNT) irodavezetője, a megmozdulás főszervezője.

Bővebben...
 

Világszerte fokozódik a keresztények elleni erőszak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Varsó, 2019. október 24. - Világszerte fokozódik a keresztényekkel szembeni erőszak, üldözésük 2017 óta leginkább Dél- és Kelet-Ázsiában erősödött fel - állapítja meg a Szükséget Szenvedő Egyház (Kirche in Not) pápai jogú nemzetközi katolikus segélyszervezet Lengyelországban bemutatott jelentése.

Bővebben...
 

Az MPP a terrorizmusért elítélt kézdivásárhelyi fiatalok szabadon bocsátásához kötné a kormány támogatását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. október 25. - Nyílt levében kérte pénteken Kelemen Hunort, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét Mezei János, az RMDSZ-szel együttműködő Magyar Polgári Párt (MPP) elnöke, hogy a terrorizmus miatt elítélt kézdivásárhelyi férfiak kegyelemben részesítését szabja feltételül Ludovic Orban kormányának támogatásához.

Bővebben...
 

Elölről kezdődik a Zilahi Református Wesselényi Kollégium visszaszolgáltatási pere (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Zilah, 2019. október 22. - A román legfelsőbb bíróság határozata alapján első fokon kezdődik újra a Zilahi Református Wesselényi Kollégium visszaszolgáltatási pere - közölte kedden a Királyhágómelléki Református Egyházkerület (KREK).

Bővebben...
 


6. oldal / 2344

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 127 vendég böngészi