A 21. századi egyházi művészetről rendez konferenciát az MMA (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 23. - Második alkalommal rendez a 21. század keresztény egyházi művészetéről konferenciát Lélek-vallás-művészet címmel a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézete hétfőn és kedden a Pesti Vigadóban.

Bővebben...
 

Még tart a kárfelmérés az erdélyi vihar után (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 23. - Még tart a károk felmérése Erdélyben a múlt vasárnapi vihar után, amely templomokat is megrongált; a református egyház közadakozást hirdetett - mondta Zila Gábor, a Református Kulturális és Közéleti Alapítvány titkárságvezetője szombaton az M1 aktuális csatorna délelőtti műsorában.

Bővebben...
 

Potápi: a Kárpát-medence magyar közösségei nem adták fel az autonómiáért folytatott harcukat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Nagyvárad, 2017. szeptember 22. - A Kárpát-medence magyar közösségei nem adták fel az autonómiáért folytatott harcukat, de a közösségeknek az őket érő támadások ellen is egyfolytában védekezniük kell - jelentette ki Potápi Árpád János, a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára pénteken a Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) nagyváradi ülésén.

Bővebben...
 

A Kárpát-medencei magyar gondok többsége az önrendelkezés hiányára vezethető vissza (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Nagyvárad, 2017. szeptember 22. - A Kárpát-medencei Magyar Autonómiatanács (KMAT) Nagyváradon tartott pénteki ülésén megállapította: a Kárpát-medencei magyar közösségek gondjainak a többsége az önrendelkezés hiányára vezethető vissza - áll az MTI-hez eljuttatott zárónyilatkozatban.

Bővebben...
 

Temesváron megkezdődött a magyar napok rendezvénysorozata (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Temesvár, 2017. szeptember 22. - Temesváron pénteken elkezdődött a magyar napok rendezvénysorozata, amelynek keretében hagyományőrző, néptáncos, könnyűzenei, gasztronómiai, irodalmi, képzőművészeti, színházi és gyermekprogramokat is kínálnak a látogatóknak.

Bővebben...
 

Ukrán oktatási törvény - Orosz Ildikó: megnyugtató a kárpátaljai szolidaritás (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2017. szeptember 21. - Megnyugtató, hogy Kárpátalján mégiscsak van egy évezredes szolidaritás, amely most a megyei tanácsban (közgyűlésben) az új ukrán oktatási törvény kapcsán tartott szavazás során is bebizonyosodott - jelentette ki az MTI-nek Orosz Ildikó, a Kárpátalja megyei tanács képviselője.

Bővebben...
 

Kulturális programok Sopronban, a belvárosi kapualjakban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Sopron, 2017. szeptember 21. - Harminc belvárosi kapualjba léphetnek be és hatvan féle kulturális élmény között válogathatnak mindazok, akik részt vesznek Sopronban a KultKapuk elnevezésű rendezvényen.

Bővebben...
 

Így szakadt ketté a magyar popszakma Tatán (kemma.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2017. 09. 21. - Az 1981-es tatai zenésztalálkozóról új képek kerültek fel a Fortepanra.

Bővebben...
 


6. oldal / 2293

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 120 vendég böngészi