Foglalkoztató és színező füzetek az erdélyi kastélyok népszerűsítésére (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2020. november 17. - A Kastély Erdélyben elnevezésű projekt keretében 400-400 román és magyar nyelvű foglalkoztató- és színezőfüzet jelent meg a romániai Etnikumközi Kapcsolatok Hivatalának támogatásával, amely segít abban, hogy az óvodások és a kisiskolások megismerjék a kastélyokban, a kúriákban, valamint a körülöttük zajló életet - közölte kedden a programot lebonyolító Pont Csoport.

Bővebben...
 

Az erdélyi magyarok sokkal jobban bíznak az emberekben, mint általában a romániaiak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2020. november 17. - Egy kutatás szerint az erdélyi magyarok sokkal jobban bíznak az emberekben, mint általában a romániaiak.

Bővebben...
 

Borboly Csaba: nagy kihívás a szórványban élő magyarok mozgósítása (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. november 16. - A december 6-ra kiírt romániai parlamenti választásokhoz közeledve az egyik legnagyobb kihívás a szórványmagyarság mozgósítása - mondta Hargita Megye Tanácsának elnöke hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Bővebben...
 

Marosvásárhelyen felavatták Bethlen Gábor egész alakos szobrát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár/Marosvásárhely, 2020. november 15. - Születésének 440. évfordulóján felavatták Bethlen Gábor erdélyi fejedelem egész alakos szobrát Marosvásárhelyen vasárnap délután.

Bővebben...
 

Kelemen Hunor a magyar szórvány napján: a parlamenti választásokon a szórvány szavazatai is hasznosulnak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2020. november 15. - Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke arra hívta fel a figyelmet a magyar szórvány napja alkalmából tartott erdélyi megbeszélésen vasárnap, hogy a decemberi romániai parlamenti választásokon azok a szavazatok is hasznosulnak, amelyeket a szórványban adnak le az RMDSZ-re.

Módosítás dátuma: 2020. november 15. vasárnap Bővebben...
 

Kilencven éve született Hegedűs Loránt (Barankovics Alapítvány/Pesti Srácok)

E-mail Nyomtatás PDF


2020. november 11. -  „Ha valaki legalább egyszer hallotta Hegedűs Loránt istentiszteletét, egy életre való útravalót kapott.

Bővebben...
 

Gyergyószentmiklós megvédte a polgármesteri hivatalán szereplő Városháza feliratot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2020. november 12. - Gyergyószentmiklós az első székelyföldi település, mely pereskedés útján megvédte a polgármesteri hivatala homlokzatán szereplő Városháza feliratot - közölte csütörtökön blogján Árus Zsolt, a pereskedés jogi hátterét biztosító Székely Figyelő Alapítvány elnöke.

Bővebben...
 

Ismert felvidéki magyar személyiségeket tüntettek ki Magyarország pozsonyi nagykövetségén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Pozsony, 2020. november 11. - A felvidéki magyarságért végzett tevékenysége elismeréseként Áder János magyar államfő által odaítélt állami kitüntetést vett át négy felvidéki magyar Magyarország pozsonyi nagykövetségén szerdán.

Bővebben...
 


2. oldal / 2366

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 169 vendég böngészi