Esterházy erkölcsi hagyatékának üzenete, hogy az elveszettnek tűnő ügyért is érdemes küzdeni (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFDunaszerdahely, 2017. december 7. - Esterházy János erkölcsi hagyatékának egyik fontos üzenete, hogy az elveszetnek tűnő ügyekért is érdemes küzdeni - jelentette ki Szilágyi Péter nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár csütörtökön a felvidéki Dunaszerdahelyen, ahol beszédet mondott az Esterházy János halálának 60. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen.

Módosítás dátuma: 2017. december 08. péntek Bővebben...
 

A reformáció, Debrecen és Erdély kapcsolatáról nyílt kiállítás a Déri Múzeumban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Debrecen, 2017. december 4. - A reformáció 500. és a Magyar Református Egyház létrejöttének 450. évfordulóját köszöntő idei debreceni programok záró rendezvényeként a Déri Múzeumban hétfő este megnyitották A hit megtartó ereje - Az erdélyi fejedelemség és Debrecen című kiállítást.

Bővebben...
 

Közép-Európa nem volt, hanem lesz (Magyar Élet)

E-mail Nyomtatás PDF


2017. november 9. - Közép-Európa nem politikai fogalom, csupán földrajzi meghatározás. Európa, úgy egészében, ugyancsak földrajzi képlet, méretében csak nyúlvágya a legnagyobb földrésznek, mindamellett az emberi történet felgyorsuló szakaszának, a középkorból az újkorba lépésnek főszereplője volt.

Bővebben...
 

Trump távol-keleti útja (Magyar Élet)

E-mail Nyomtatás PDF

2017. november 16. - Hír November 3-án:

Bővebben...
 

Rákóczi Szövetség: magyar iskolaválasztási kampány indul a Felvidéken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 1. - A karácsony előtti hetekben indítja Felvidéken a magyar iskolaválasztási kampányát a Rákóczi Szövetség - közölte a szervezet az MTI-vel.

Bővebben...
 

Magyar önkormányzati vezetőkkel konzultált az ukrán külügyminiszter Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFUngvár, 2017. december 1. - Az ukrajnai kisebbségek jogait szűkítő új oktatási törvényről konzultált kárpátaljai magyar önkormányzati és közigazgatási vezetőkkel, valamint szakemberekkel Pavlo Klimkin külügyminiszter pénteken Beregszászon és Ungváron.

Módosítás dátuma: 2017. december 01. péntek Bővebben...
 

Balog: az egyházi iskola képes összekapcsolni a hitet és a tudást (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2017. december 1. - Az egyházi iskola lényegi sajátossága, hogy képes összekapcsolni a hitet és a tudást - mondta az emberi erőforrások minisztere a 300 éves budapesti Piarista Gimnázium jubileumi évének záró ünnepségén pénteken.

Bővebben...
 

Az erdélyi magyar szellemi életről kezdődött tanácskozás Budapesten (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. november 24. - Az erdélyi magyar szellemi élet a 21. században címmel kezdődött konferencia a Petőfi Irodalmi Múzeumban (PIM), pénteken Budapesten.

Bővebben...
 


2. oldal / 2300

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 226 vendég böngészi