A magyar kormány elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. december 23. - Világszerte támadják a kereszténységet, a karácsonyt, de a magyar kormány elkötelezett a keresztény kultúra védelme mellett - mondta a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért és a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkára újságíróknak Budapesten hétfőn.

Bővebben...
 

A magyarok világszépe, Mikó Fanni lett az idei Miss Intercontinental (Origo)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. december 21. - A Magyarok Világszépe cím tulajdonosa, Mikó Fanni elnyerte a Miss Intercontinental 2019 címet is.

Módosítás dátuma: 2019. december 21. szombat Bővebben...
 

Úzvölgyi katonatemető - Összevonta a törvényszék Csíkszentmárton és a bákói prefektus azonos tárgyú perét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. december 20. - A Bákó megyei törvényszék pénteken összevonta azt a két pert, amelyek az úzvölgyi katonatemető átalakítására kiállított darmanesti-i építési engedély érvénytelenítését, és a temető eredeti állapotának a visszaállítását célozzák.

Bővebben...
 

Dal 2020 - Csúcsot döntött a jelentkezők száma (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. december 18. - Új zsűritagokkal és műsorvezetővel indul a dalválasztó új évada februárban, amelyre rekordszámú produkció érkezett, több mint 500-an jelentkeztek - hangzott el szerdán az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! közös műsorában.

Bővebben...
 

Ismét benyújtották a román parlamentben a Székelyföld autonómiastatútumának tervezetét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. december 18. - Ismét benyújtotta a román parlamentben a Székelyföld autonómiastatútumának tervezetét az a két magyar képviselő, aki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti frakciójában politizál, de a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben nyert mandátumot.

Bővebben...
 

Áder János: Isten időről időre lehetőséget ad a csodatételre (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. december 17. - Áder János köztársasági elnök (b) üdvözli Kató Béla erdélyi református püspököt (b5) a külhoni magyar egyházi vezetők tiszteletére adott ebéd előtt a Sándor-palotában 2019. december 17-én. Balról Adorjáni Dezső Zoltán kolozsvári evangélikus püspök (b2) és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (b3). MTI/Bruzák Noémi
Isten lehet, hogy nem részesíti az embereket minden csodában, amelyért hozzá fohászkodnak, ám időről időre lehetőséget ad arra, hogy ők maguk tegyenek csodát másokkal - hangsúlyozta a köztársasági elnök kedden a külhoni magyar egyházi vezetők tiszteletére adott ebéden elmondott adventi köszöntőjében.

Módosítás dátuma: 2019. december 17. kedd Bővebben...
 

A Dal megszüli énekesét (Magyar Nemzet)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. december 18. - Sosem árt Babits Mihályhoz fordulni, ha a művészetről akarunk beszélni.

Módosítás dátuma: 2019. december 18. szerda Bővebben...
 

A kárpátaljai magyarság sokszorosan bebizonyította, van jövője szülőföldjén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségének elnöke, Babják Zoltán polgármester és Győrfi Lajos szobrászművész, a szobor alkotója (b-j) felavatja II. Rákóczi Ferenc lovas szobrát a beregszászi Budapest téren 2019. december 17-én. MTI/Nemes János
Beregszász, 2019. december 17. - A kárpátaljai magyarság, amely építő és alkotó részese az országnak, amelyben él, sokszorosan bebizonyította, hogy nemcsak múltja, jelene, hanem jövője is van szülőföldjén - jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Beregszászon, amikor felavatta II. Rákóczi Ferenc életnagyságú lovas szobrát.

Módosítás dátuma: 2019. december 17. kedd Bővebben...
 


2. oldal / 2346

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 115 vendég böngészi