Trianon 100 - Harangozással emlékeznek a reformátusok (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. május 12. - A Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának elnökségi tanácsa azt kéri, hogy június 4-én, a trianoni békediktátum 100. évfordulóján közép-európai idő szerint délután fél ötkor szólaltassák meg templomaik harangját a református közösségek - közölte az MRE kommunikációs szolgálata kedden az MTI-vel.

Bővebben...
 

Vidéken kinyithatják a református templomokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. május 11. - A templomok újranyitását javasolja Budapest és Pest megye kivételével a Magyarországi  Református Egyház (MRE) elnökségi tanácsa a református egyházközségeknek - közölte az MRE kommunikációs szolgálata hétfőn az MTI-vel.

Bővebben...
 

Pályázat a beatkorszak koncertjeiről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2020. május 11. - A magyarországi beatkorszak idején esett koncertélmények megírására buzdít hétfőn közzétett pénzdíjas felhívásában az NKA Hangfoglaló Program, a Hangőr Egyesület és a Volt egyszer egy beatkorszak blog.

Bővebben...
 

A Székely Nemzeti Tanács szerint megváltozott eszközökkel, de folytatódik a székelyek nagy menetelése (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2020. május 8. - A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) szerint megváltozott eszközökkel, de folytatódik a székelyek nagy menetelése.

 

Módosítás dátuma: 2020. május 08. péntek Bővebben...
 

A dj-k ötmillióval segítenek a könnyűzene háttérembereit (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2020. május 7. - Ötmillió forintot gyűjtött össze tizenkét hazai élvonalbeli dj a zeneipar bevétel nélkül maradt háttéremberei számára.

Bővebben...
 

Elvetette az RMDSZ kisebbségi anyanyelvhasználati jogokat helyreállító törvénytervezetét a bukaresti képviselőház (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2020. május 6. - Elvetette a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) kisebbségi anyanyelvhasználatról is szóló, Klaus Iohannis államfő által nyilvánosan bírált közigazgatási törvénytervezetét a bukaresti képviselőház szerdán.

Bővebben...
 

Kelemen Hunor etnikai gyűlöletszítással vádolta a román államfőt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2020. május 6. - Álhírnek, összeesküvés-elméletnek, színtiszta idegengyűlöletnek és gyűlöletszításnak minősítette a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke Klaus Iohannis román államfő azon hétfői kijelentését, miszerint az RMDSZ "párhuzamos közigazgatási törvénykönyve" kötelezővé tenné a magyar nyelvet Erdély egyes területein.

Módosítás dátuma: 2020. május 06. szerda Bővebben...
 

Iohannis ismét a Székelyföld autonómiájához vezető törvénytervezet támogatásával vádolta meg a Szociáldemokrata Pártot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2020. május 4. - Klaus Iohannis román elnök hétfői televíziós beszédében ismét megvádolta az ellenzéki Szociáldemokrata Pártot (PSD), hogy olyan törvénytervezetet támogat, amely a Székelyföld autonómiájához vezet.

Bővebben...
 


8. oldal / 2358

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 299 vendég böngészi