A román fél nem egyezett bele abba, hogy Budapest gazdaságfejlesztési programot indítson Erdélyben (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2019. október 11. - Semmilyen szintű kétoldalú egyezmény nem létezik Magyarország és Románia között a Pro Economica Alapítvány révén (Erdélyben, magyar állami támogatással) működtetett gazdaságfejlesztési programról, a román fél más módon sem fejezte ki beleegyezését - közölte a bukaresti külügyminisztérium pénteken a G4Media.ro hírportál megkeresésére válaszolva.

Bővebben...
 

Szombaton átadják a székelyföldi gidófalvi református templom restaurált falképeit (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. október 10. - Szombaton átadják a székelyföldi gidófalvi református templomnak a Rómer Flóris Terv keretében restaurált falképeit - tájékoztatta az MTI-t a restaurálást finanszírozó Teleki László Alapítvány.

Bővebben...
 

Két napig álltak Máramarossziget kétnyelvű helységnévtáblái (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. október 10. - Két napig álltak az erdélyi Máramarossziget kétnyelvű helységnévtáblái, csütörtökre virradóra ismeretlenek lekaparták a tábláról a magyar településnevet - közölte a Maszol.ro portál.

Bővebben...
 

Gulyás: Mindszenty a 20. század egyik legkiemelkedőbb alakja (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFZalaegerszeg, 2019. október 8. - Mindszenty József a 20. századi magyar történelem egyik legkiemelkedőbb alakja, akit egyformán tisztelhet minden felekezet, és aki előtt az utókornak újra és újra fejet kell hajtani - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Zalaegerszegen.

Módosítás dátuma: 2019. október 08. kedd Bővebben...
 

Elítéli a hibridháborús gyakorlat székelyföldi megszervezését az RMDSZ elnöke (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2019. október 8. - Elfogadhatatlannak tartja Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke, hogy Románia két magyar többségű megyéjében, a székelyföldi Hargita és Kovászna megyében szerveznek nagyszabású közös gyakorlatot a héten a román védelmi minisztérium, belügyminisztérium (MAI), a Román Hírszerző Szolgálat (SRI), a kormányőrség (SPP) és a különleges távközlési szolgálat (STS) katonái számára.

Módosítás dátuma: 2019. október 08. kedd Bővebben...
 

Vajdasági magyar politikust választott jelentéstevőnek az Európa Tanács (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Belgrád, 2019. október 3. - Kovács Elvirát, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnökét választották meg az Európa nyelvi, etnikai, kulturális és nemzeti sokszínűségének megóvásáért felelős jelentéstevőnek az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése őszi ülésszakán.

Bővebben...
 

Bemutatták Bukarestben a 100 kiemelkedő romániai magyar személyiség munkásságát ismertető könyv román fordítását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2019. október 8. - A Román Kulturális Intézet bukaresti székhelyén mutatták be kedd este a száz kiemelkedő romániai magyar személyiség munkásságát ismertető könyv román fordítását, amelynek célja megismertetni a románokkal azokat a magyar értelmiségieket, akik 1918 után a román állam keretében értékteremtő munkát végeztek.

Bővebben...
 

Tilki Attila: meg kell akadályozni, hogy területfoglalás történjen a katonatemetőkön keresztül (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Brüsszel/Strasbourg, 2019. október 1. - Magyarország az Európa Tanács Miniszteri Bizottságához fordult, hogy tegyen jelentést az úzvölgyi helyzetről, fellépésével  meg kell akadályozni ugyanis, hogy területfoglalás történjen a katonatemetőkön keresztül - jelentette ki Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője Strasbourgban, az MTI-nek telefonon nyilatkozva kedden.

Bővebben...
 


8. oldal / 2344

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 144 vendég böngészi