A román kormánypárt támogatást ígért az intézmény újraalapításához (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. február 6. - Liviu Dragnea, a bukaresti kormány vezető erejét adó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnöke megerősítette kedden, hogy pártja támogatja a helyi hatóságok által felszámolt magyar tannyelvű marosvásárhelyi római katolikus gimnázium újraalapítását.

Bővebben...
 

Leomlott a segesvári várfal egy szakasza (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Segesvár, 2018. február 6. - Leomlott hétfőre virradóan a segesvári középkori vár falának egy 4,5 méteres szakasza - közölte kedden az Agerpres hírügynökség.

Módosítás dátuma: 2018. február 06. kedd Bővebben...
 

Székely szabadság napja - A Székely Nemzeti Tanács felvonulni hívja Marosvásárhelyre híveit (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF
Kolozsvár/Marosvásárhely, 2018. február 5. - Marosvásárhelyi felvonulásra hívjani híveit március 10-ére, a székely szabadság napjára a Székely Nemzeti Tanács (SZNT).

Módosítás dátuma: 2018. február 06. kedd Bővebben...
 

Gyújtópalackot dobtak a KMKSZ központi irodájára Ungváron (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2018. február 4. - Ismeretlenek vasárnap hajnalban gyúlékony folyadékot tartalmazó palackot dobtak a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodájának épületére Ungvár belvárosában, a megyei rendvédelmi szervek azonnal reagáltak az esetre.

Bővebben...
 

Az ősmagyar vallásosságról (kagylókürt.hu/somorja.sk)

E-mail Nyomtatás PDF


2018-02-02 – A Szent István előtti magyarság vallási élete

Bővebben...
 

Az EMNP szerint a román kormány ellehetetleníti gazdaságilag Erdélyt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. január 31. - Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szerint a román kormány ellehetetleníti gazdaságilag és infrastrukturálisan Erdélyt - jelentette ki Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke szerdán.

Bővebben...
 

A magyar kormány 630 millió forinttal támogatja a Királyhágómelléki Református Egyházkerületet (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest/Nagyvárad, 2018. február 2. - A magyar kormány egy tavalyi döntése értelmében 630 millió forinttal támogatja a Királyhágómelléki Református Egyházkerület különböző fejlesztési terveit, amelyek szociális és oktatási intézmények, valamint közösségi és hitéleti célok támogatására irányulnak - jelentette ki Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Nagyváradon.

Bővebben...
 

Bocsánatkérésre szólította fel a volt kormányfőt a diszkriminációellenes tanács (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. január 31. - Nyilvános bocsánatkérésre szólította fel a romániai Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Mihai Tudose volt kormányfőt, aki nemrég egy tévéműsorban áttételesen akasztással fenyegette meg az autonómiát igénylő erdélyi magyarokat - közölte szerdán a Marosvásárhelyi Rádió.

Bővebben...
 


8. oldal / 2314

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 84 vendég böngészi