Megáldották a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus titkárságának székházát (magyarkurir.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2017. szeptember 12. - Erdő Péter bíboros, prímás – aki az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye vezetőjeként a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) házigazdája – szeptember 12-én megáldotta a világeseményt szervező titkárság székházát Budapesten.

Bővebben...
 

Tőkés László: Ukrajnában és Romániában a múlt "rossz szelleme kísért" (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Brüsszel/Strasbourg, 2017. szeptember 12. - A kisebbségi jogok korlátozása által Ukrajnában a sztálini korszak, Erdélyben a "nacionálkommunista Ceausescu-diktatúra" rossz szelleme kísért - jelentette ki Tőkés László fideszes európai parlamenti képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében kedden.

Bővebben...
 

Gulyás: Gönczöt és az Ab-t történelmi felelősség terheli az igazságtétel elmaradásért (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2017. szeptember 12. - Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke szerint Göncz Árpád akkori köztársasági elnöknek és az Alkotmánybíróságnak (Ab) "negatív értelemben vett súlyos történelmi felelőssége", hogy az 1989-90-es rendszerváltás után nem léphetett hatályba az igazságtételi törvény.

Bővebben...
 

Kövér László: mindig van magyar újjászületés, ha hiszünk benne és teszünk érte (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Nagybánya, 2017. szeptember 11. - Mindig volt, mindig van magyar megmaradás, mindig van magyar újjászületés, ha hiszünk benne és teszünk érte, ha mindenki megteszi, ami tőle elvárható - jelentette ki Kövér László az erdélyi Nagybányán, a magyar tannyelvű Németh László Gimnázium új épületének hétfő délutáni avatóünnepségén.

Bővebben...
 

Magyarország és Románia egymásra utaltságára figyelmeztetett Balog Zoltán Brassóban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Brassó, 2017. szeptember 9. - A magyar közösségek és a magyar iskolák helyzetére közösen kell megoldást találni, mert a jövőben a két ország egymásra lesz utalva - hangoztatta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szombaton Brassóban, a romániai magyar iskolák országos tanévnyitó ünnepségén.

Bővebben...
 

Marosvásárhelyi iskolaügy - A Bolyai Farkas Gimnázium ernyője alá sorolták a Római Katolikus Gimnázium osztályait (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Marosvásárhely, 2017. szeptember 8. - A Bolyai Farkas Gimnázium ernyője alá sorolta pénteken a Maros megyei tanfelügyelőség igazgatótanácsa a marosvásárhelyi Római Katolikus Gimnáziumot - közölte az Agerpres hírügynökség.

Bővebben...
 

Reformáció 500 - Ötszáz magyar nyelvű bibliát juttatnak el Székelyföldre (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Vizsoly, 2017. szeptember 9. - Ötszáz magyar nyelvű bibliát adott át a Magyar Bibliatársulat szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vizsolyban azoknak a székelyudvarhelyi kerékpárosoknak, akik félezer kilométert tettek meg a reformáció 500. évfordulója alkalmából.

Bővebben...
 

Szélesebb körben kell folytatni az egyeztetéseket a színházi szakma jövőjéről (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Győr, 2017. szeptember 8. - Szélesebb körben kell folytatni az egyeztetéseket a színházi előadó-művészeti és táncművészeti szakma jövőjéről - hangoztatta a Párbeszéd a magyar színház jövőjéről című negyedik szakmai konferenciát lezáró sajtótájékoztatón a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója a Győri Nemzeti Színházban pénteken.

Bővebben...
 


8. oldal / 2293

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 118 vendég böngészi