Székelyudvarhely és Kézdivásárhely polgármesterét is megbírságolták (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. március 14., szerda - Sepsiszentgyörgy után Székelyudvarhely és Kézdivásárhely polgármesterére is öt-ötezer lejes (330 ezer forintos) pénzbírságot szabott ki szerdán a prefektusi hivatal a március 15-i nemzeti ünnep tiszteletére kitűzött magyar jelképek miatt.

Bővebben...
 

Semjén Kolozsváron: ma az állampolgárság kiterjesztése jelenti azt, amit egykor az unió Erdéllyel jelentett (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2018. március 14. - Semjén Zsolt szerint ma a magyar állampolgárság kiterjesztése által valósul meg a magyar nemzet közjogi egyesítése, ami a 170 éve megfogalmazott 12 pontban úgy jelent meg, hogy "unió Erdéllyel".

Módosítás dátuma: 2018. március 15. csütörtök Bővebben...
 

Az EBESZ szerint nyugodt a helyzet Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Ungvár, 2018. március 12. - Alexander Hug, az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) ukrajnai megfigyelő missziójának első vezetőhelyettese hétfőn arról tájékoztatott, hogy a szervezet fokozta megfigyelői tevékenységét Ungváron a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) székházát februárban ért támadások miatt, és jelezte, a helyzet jelenleg a régióban nyugodt.

Bővebben...
 

Semjén: meg kell őrizni a világ magyarságát (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2018. március 12. - A magyar megmaradás fundamentuma, hogy nemcsak az anyaországi magyarságot kell megőrizni, hanem a Kárpát-medencei magyarságot, a világ magyarságát is - jelentette ki a miniszterelnök-helyettes hétfőn Budapesten, a Magyar Nemzeti Kereskedőház által másodszorra megszervezett Kárpát-medencei Gazdasági Kiállítás és Konferencia nevű rendezvényen.

Bővebben...
 

Székely szabadság napja - Rendbontás nélkül zárult a marosvásárhelyi felvonulás (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Marosvásárhely, 2018. március 10. - Marosvásárhelyen rendbontás nélkül zárult a székely szabadság napja alkalmából szervezett megemlékezés és felvonulás - közölte a csendőrség.

Módosítás dátuma: 2018. március 10. szombat Bővebben...
 

Székely szabadság napja - Háromszéken valamennyi magyar politikai szervezet mozgósít (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy, 2018. március 5. - Háromszéken valamennyi magyar politikai szervezet mozgósítja a szimpatizánsait a székely szabadság napja alkalmából tartandó szombati marosvásárhelyi megemlékezésre és felvonulásra.

Bővebben...
 

Kondor Péter az új evangélikus püspök (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2018. március 5. - Kondor Péter békéscsabai lelkészt választották a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) Déli Egyházkerületének új püspökévé - közölte az Evangélikus Információs Szolgálat hétfőn az MTI-vel.

Bővebben...
 

Kelemen Hunor: Románia száz év alatt sem tudta áttörni a Kárpátokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Marosvásárhely, 2018. március 3. - Kelemen Hunor szerint Románia száz év alatt sem tudta áttörni Kárpátokat, nem tudta Erdélyt autópályákkal összekötni a többi román tartománnyal.

Bővebben...
 


8. oldal / 2318

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 175 vendég böngészi