Makacs akadémikusok kontra nemzeti ezoterikusok (Magyar Nemzet)

E-mail Nyomtatás PDF


2018. január 6. – 40 éve van itthon a Szent Korona

Módosítás dátuma: 2018. január 15. hétfő Bővebben...
 

Ruszinok és magyarok: Egy barátság, amely tettekben is megnyilvánult

E-mail Nyomtatás PDF


2018.01.03. - Milyen kár, hogy nincs a magyar diák, a magyar ember kezében egy olyan szöveggyűjtemény, ha tetszik olvasókönyv, amely szemléletessé tenné mindenki számára a történelmet, s alkalmas volna, hogy mindenki maga alakítsa ki a gondolkodását, ahelyett, hogy kész és többnyire hamis sémák nyomán formálna véleményt.

Módosítás dátuma: 2018. január 15. hétfő Bővebben...
 

Feltörekvő kisegyházak: a jehovisták, a „hitesek” és a baptisták a legerősebbek (HVG)

E-mail Nyomtatás PDF

2018. január. 06. - Néhány nem keresztény világvallás híveinek száma gyorsabban nőtt ugyan, de az említett kisegyházak követőinek számától így is messze elmarad.

Bővebben...
 

Pénzbírság kifizetésére ítélték, és három évre eltiltották a romániai fellépésektől a Kárpátia rockzenekar énekesét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2018. január 4. - A marosvásárhelyi táblabíróság jogerősen 9 ezer lej (630 ezer forint) pénzbírság kifizetésére kötelezte, és három évre eltiltotta a romániai fellépésektől Petrás János Lászlót, a Kárpátia rockegyüttes énekesét.

Bővebben...
 

2017 a kárpátaljai magyarság legnehezebb éve a független Ukrajna kötelékében (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2018. január 1. - A legnehezebb évet zárta a 26 esztendeje függetlenné vált Ukrajna kötelékében 2017-ben a kárpátaljai magyar közösség, amelyet a lakosság egészét sújtó, egyre mélyülő - az anyaországi támogatások által jelentős mértékben enyhített - szociális-gazdasági válság mellett az államilag vezérelt nemzetiségi elnyomás réme is mind jobban fenyeget.

Bővebben...
 

Soltész: a kormány szövetséget kötött az egyházakkal is (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 26. -  A kormány az elmúlt években szövetséget kötött az egyházakkal is, és az elmúlt hét és fél évben a közfeladat-ellátásban és karitatív segítségnyújtásban is nagy változások történtek - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a Kossuth rádió 180 perc című műsorában kedden.

Bővebben...
 

Támogatja a kormány az aleppói görög katolikus oktatási programot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. december 30. - A kormány 620 millió forinttal támogatja Szíriában az Aleppói Görög Katolikus Érsekség oktatási fejlesztési programját - derült ki a Magyar Közlönyből.

Bővebben...
 

Közérdekű információk közlésére kötelezte a törvényszék az RMDSZ-t (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2017. december 23. - A Kolozs megyei törvényszék egy sor közérdekű információ közzétételére kötelezte elsőfokú ítéletében a Romániai Magyar Demokrata Szövetséget (RMDSZ).

Módosítás dátuma: 2017. december 23. szombat Bővebben...
 


8. oldal / 2309

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 157 vendég böngészi