Dal 2020 - Csúcsot döntött a jelentkezők száma (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. december 18. - Új zsűritagokkal és műsorvezetővel indul a dalválasztó új évada februárban, amelyre rekordszámú produkció érkezett, több mint 500-an jelentkeztek - hangzott el szerdán az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! közös műsorában.

Bővebben...
 

Ismét benyújtották a román parlamentben a Székelyföld autonómiastatútumának tervezetét (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2019. december 18. - Ismét benyújtotta a román parlamentben a Székelyföld autonómiastatútumának tervezetét az a két magyar képviselő, aki a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) parlamenti frakciójában politizál, de a Magyar Polgári Párt (MPP) színeiben nyert mandátumot.

Bővebben...
 

A Dal megszüli énekesét (Magyar Nemzet)

E-mail Nyomtatás PDF


2019. december 18. - Sosem árt Babits Mihályhoz fordulni, ha a művészetről akarunk beszélni.

Módosítás dátuma: 2019. december 18. szerda Bővebben...
 

Áder János: Isten időről időre lehetőséget ad a csodatételre (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. december 17. - Áder János köztársasági elnök (b) üdvözli Kató Béla erdélyi református püspököt (b5) a külhoni magyar egyházi vezetők tiszteletére adott ebéd előtt a Sándor-palotában 2019. december 17-én. Balról Adorjáni Dezső Zoltán kolozsvári evangélikus püspök (b2) és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (b3). MTI/Bruzák Noémi
Isten lehet, hogy nem részesíti az embereket minden csodában, amelyért hozzá fohászkodnak, ám időről időre lehetőséget ad arra, hogy ők maguk tegyenek csodát másokkal - hangsúlyozta a köztársasági elnök kedden a külhoni magyar egyházi vezetők tiszteletére adott ebéden elmondott adventi köszöntőjében.

Módosítás dátuma: 2019. december 17. kedd Bővebben...
 

A kárpátaljai magyarság sokszorosan bebizonyította, van jövője szülőföldjén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyarok Kulturális Szövetségének elnöke, Babják Zoltán polgármester és Győrfi Lajos szobrászművész, a szobor alkotója (b-j) felavatja II. Rákóczi Ferenc lovas szobrát a beregszászi Budapest téren 2019. december 17-én. MTI/Nemes János
Beregszász, 2019. december 17. - A kárpátaljai magyarság, amely építő és alkotó részese az országnak, amelyben él, sokszorosan bebizonyította, hogy nemcsak múltja, jelene, hanem jövője is van szülőföldjén - jelentette ki Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Beregszászon, amikor felavatta II. Rákóczi Ferenc életnagyságú lovas szobrát.

Módosítás dátuma: 2019. december 17. kedd Bővebben...
 

Szili: egymillió forint támogatást ajánlott fel a magyar kormány a kijevi magyar egyesületnek (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kijev, 2019. december 13. - Egymillió forint támogatást ajánlott fel a Potápi Árpád János vezette nemzetpolitikai államtitkárság a fennállásának 30 éves jubileumát ünneplő Magyarok Kijevi Egyesületének - mondta el az MTI-nek pénteken Kijevben Szili Katalin határon túli autonómiaügyekkel foglalkozó miniszterelnöki megbízott.

Bővebben...
 

Temesvár 30 - Orbán: készen állunk egy új Közép-Európa felépítésére (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFTemesvár, 2019. december 14. - Magyarország készen áll, hogy a szomszédjaival, köztük Romániával, felépítsen egy új Közép-Európát - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombat este a temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulója alkalmából rendezett gálaesten, a temesvári regionális kereskedelmi kamara rendezvénycsarnokában.

Módosítás dátuma: 2019. december 14. szombat Bővebben...
 

Méltó elismerést sürgetett Tőkés László számára a román államfőtől Tamás Sándor, a Kovászna megyei közgyűlés elnöke (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBukarest, 2019. december 13. - Tőkés Lászlónak az 1989-es forradalomhoz elvezető temesvári eseményekben játszott elvitathatatlan szerepének elismerését sürgette Klaus Iohannis román államfőnél Tamás Sándor, a Kovászna megyei tanács elnöke.

Módosítás dátuma: 2019. december 13. péntek Bővebben...
 


5. oldal / 2349

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 77 vendég böngészi