Történelmi magyar sikernek nevezte eredményeket a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőcsoportja (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Brüsszel, 2020. szeptember 28. - A Fidesz-KDNP európai parlamenti (EP-) képviselőcsoportja gratulált az erdélyi magyarok romániai helyhatósági választásokon elért eredményeihez, amelyet a képviselők közleményükben nagyszerű történelmi sikernek neveztek.

Bővebben...
 

Az RMDSZ mintegy kétszáz polgármesteri tisztség megnyerésére számít (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2020. szeptember 24. - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) mintegy kétszáz polgármesteri tisztség elnyerésére számít a vasárnap tartandó romániai önkormányzati választásokon.

 

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 24. csütörtök Bővebben...
 

Szijjártó: rendezni kell a nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdését Kárpátalján (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. szeptember 22. - Egyetértésről számolt be a kárpátaljai nyelvhasználat és az anyanyelvi oktatás kérdésében az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosával kedden Strasbourgban folytatott megbeszélését követően a külgazdasági és külügyminiszter.

Bővebben...
 

Két határátkelő nyílt meg hétfőn a magyar-osztrák határon (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2020. szeptember 21. - Két határátkelő nyílt meg a magyar-osztrák határon hétfőn - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

Bővebben...
 

Tőkés László: az erdélyi magyarok ne csak szavazzanak, hanem válasszanak is az önkormányzati választásokon (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2020. szeptember 20. - Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) elnöke arra biztatja az erdélyi magyarokat, hogy ne csak szavazzanak, hanem válasszanak is a jövő vasárnap tartandó önkormányzati választásokon.

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 20. vasárnap Bővebben...
 

EMNP: az RMDSZ félrevezette a magyar nemzetpolitika szereplőit (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Sepsiszentgyörgy, 2020. szeptember 18. - Az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetői szerint a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) félretájékoztatta a magyar nemzetpolitika szereplőit, úgy vélik, ezért történhetett meg, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Potápi Árpád János államtitkár az elmúlt napokban kizárólag az RMDSZ önkormányzati jelöltjeinek a megválasztására buzdította az erdélyi magyarokat.

Bővebben...
 

Kelemen Hunor a folytonosság fontosságát hangsúlyozta az önkormányzati választások kampánya keretében (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Szatmárnémeti, 2020. szeptember 19. - A folytonosság fontosságát hangsúlyozta Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke szombaton délután Szatmárnémetiben az önkormányzati választások kampánya keretében tartott sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

Marosvásárhely magyar polgármesterjelöltje: nagyobb esélyünk van a győzelemre, mint húsz éve bármikor (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Marosvásárhely, 2020. szeptember 15. - Marosvásárhely magyar polgármesterjelöltje szerint a magyar jelöltnek nagyobb esélye van a polgármesteri tisztség elnyerésére a szeptember 27-i önkormányzati választáson, mint az elmúlt húsz évben bármikor.

Bővebben...
 


5. oldal / 2366

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 187 vendég böngészi