Bogárdi Szabó: halálos paradoxon volt a református egyház kompromisszumkötése a pártállammal (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 25. - Halálos paradoxonnak nevezte a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának lelkészi elnöke a protestáns múltfeltárásról tartott hétfői budapesti konferencián azt, hogy a református egyház annak idején kompromisszumokat kötött egy olyan politikai hatalommal, amely indulásától kezdve egyik fő programjának tekintette az egyházak megszüntetését.

Bővebben...
 

Kövér László: Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Beregszász, 2017. szeptember 25. - Magyarország a gyermekegészségügy terén is támogatja Kárpátalját, hiszen mind a magyarok, mind az ukránok számára egyaránt a legfontosabb, hogy egészségben és biztonságban tudják a gyermekeiket - jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke hétfőn Beregszászon, ahol a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesületének elnökeként orvosi eszközöket adott át a beregszászi járási kórház gyermekosztályának.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő Bővebben...
 

Székely szabadság napja - Felemás ítélet született a jövő évi felvonulásról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár/Marosvásárhely, 2017. szeptember 25. - Első fokon felemás ítéletet hozott a Maros megyei törvényszék a székely szabadság napjára, 2018. március 10-re tervezett marosvásárhelyi felvonulásról.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő Bővebben...
 

Balog: Magyarországnak alkotmányos kötelessége segíteni a kárpátaljai magyarokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Beregszász, 2017. szeptember 25. - A kárpátaljai magyarok a szülőföldjükön akarnak boldogulni, Magyarországnak pedig alkotmányos kötelessége ebben segíteni őket - jelentette ki az emberi erőforrások minisztere a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola tanévnyitóján hétfőn Beregszászon.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő Bővebben...
 

Rákóczi Szövetség: pályázat segíti a nyelvhasználatot Felvidéken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 24. - Felvidék legalább 400 településén még ma is többségben magyarok élnek, ezért is fontos az ő nyelvhasználatukat segíteni - mondta Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség főtitkára vasárnap reggel az M1 aktuális csatornán.

Bővebben...
 

Eretnekséggel vádolják Ferenc pápát több nemzetközi katolikus internetes oldalon (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Vatikánváros, 2017. szeptember 24. - Téves egyházi tanítással és ebből eredő eretnekséggel vádolja Ferenc pápát a több nemzetközi katolikus internetes oldalon közzétett dokumentum, amely az egyházfő Amoris laetitia (A szeretet öröme) kezdetű apostoli buzdításának "tévedéseinek" korrekcióját szorgalmazza az egyházfőtől.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 24. vasárnap Bővebben...
 

Az idei emlékévek jegyében szervezik meg a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Belgrád, 2017. szeptember 24. - A Szent László- és az Arany-emlékév jegyében szervezik meg az idén a Vajdasági Magyar Ünnepi Játékokat, amelyet október elsején nyitnak meg Palicson - hangsúlyozta Sutus Áron, a szervező Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség (VMMSZ) elnöke vasárnap az MTI-nek.

Bővebben...
 

Kés, villa, okosteló, kisgyerek kezébe nem való (pszichoforyou.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2017. szeptember 24. - „Baj van a gyerekekkel, megkongatta a vészharangot egy óvodai orvosnő” – ilyen és ehhez hasonló szalagcímekben számolt be a mainstream média egy Párizs környéki óvodákban dolgozó orvosnő nyilatkozata nyomán.

Bővebben...
 


5. oldal / 2293

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 121 vendég böngészi