Tusványos - Semjén Zsolt az 1918-ban tett autonómiaígéretére emlékeztette a románságot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Tusnádfürdő, 2018. július 27. - Semjén Zsolt az erdélyi magyaroknak és szászoknak 1918-ban tett autonómiaígéretére emlékeztette a Nagy-Románia megalakulásának centenáriumát ünneplő románságot pénteken Tusnádfürdőn.

Módosítás dátuma: 2018. július 27. péntek Bővebben...
 

Fokozottan védett börtönbe viszik át a terrorizmus vádjával elítélt székelyeket (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Tusnádfürdő, 2018. július 26. - A dél-romániai Margineniben működő fokozottan védett börtönbe viszik át a terrorizmus vádjával elítélt Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) kézdivásárhelyi és erdélyi szervezetének vezetőjét - jelentette be a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) keretében tartott csütörtöki sajtótájékoztatón Beke Csilla, Beke István felesége.

Bővebben...
 

A román oktatási minisztérium egy székelyudvarhelyi iskolában vizsgálódik egy nemzeti összetartozás napi megemlékezés miatt (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2018. július 24. - A román oktatási minisztérium ellenőrző testülete vizsgálódik a székelyudvarhelyi Palló Imre Művészeti Szakközépiskolában, ahol a diákok állítólag Nagy-Magyarország térképét rajzolták az udvarra június 4-én, a nemzeti összetartozás napján.

Bővebben...
 

Első fokon érvénytelenítette a bíróság a többnyelvű utcanévtáblákról szóló két marosvásárhelyi önkormányzati határozatot (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2018. július 24. - Első fokon érvénytelenítette a marosvásárhelyi közigazgatási bíróság a marosvásárhelyi önkormányzat két határozatát, amelyek a többnyelvű utcanévtáblák kihelyezésére vonatkoztak.

Bővebben...
 

A magyar kultúra értékeit közvetítő csomagot kapnak határon túli családok (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2018. július 24. - A Közénk tartozol! című projekt keretében a szórványvidéken élő mintegy 800 családnak juttat el a kulturális kormányzat alapvető magyar kulturális értékeket tartalmazó könyv és hangzóanyag csomagot.

Bővebben...
 

Brenzovics: jelentősen fejlődtek a kárpátaljai magyar vállalkozások a magyar kormány támogatásának köszönhetően (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Tiszapéterfalva, 2018. július 14. - A nehéz ukrajnai helyzet ellenére az utóbbi néhány évben sikerült igen jelentős előrelépést elérni a kárpátaljai magyar vállalkozások fejlesztése terén, köszönhetően a magyar kormány "példátlan mértékű" támogatásának - jelentette ki Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnöke, az ukrán parlament képviselője szombaton a Nagyszőlőshöz közeli Tiszapéterfalván, az V. Turul Expo kiállítás nyitórendezvényén.

Bővebben...
 

Az RMDSZ a kisebbségi lét száz évét bemutató honlapot indított (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2018. július 14. - A Magyarok Romániában - száz év története című dokumentumfilm-sorozat első részével indította el a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a www.ezer100.ro honlapot, amelynek célja bemutatni, mivel gazdagította az erdélyi magyarság az elmúlt évszázadban Romániát.

Bővebben...
 

Nemzetközi bíróságokhoz fordulnak Bánffy Dániel örökösei a román állam által újból államosított erdőtulajdon ügyében (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Bukarest, 2018. július 7. -  Nemzetközi bíróságokhoz fordulnak Bánffy Dániel volt magyar földművelésügyi miniszter örökösei amiatt, hogy a román állam újból államosította a magyar nemesi család 9300 hektárnyi erdejét Maros megyében - közölte a család az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben.

Bővebben...
 


4. oldal / 2320

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 395 vendég böngészi