Veres András: a keresztényellenesség és a szekularizáció elleni küzdelem az egyház legfontosabb feladata (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFBudapest, 2020. szeptember 2. - Az erősödő keresztényellenesség és a szekularizáció elleni küzdelmet, valamint a hit továbbadását nevezte Veres András győri megyés püspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) szerdán újraválasztott elnöke a Magyar Katolikus Egyház legfontosabb feladatának az elkövetkező években.

Módosítás dátuma: 2020. szeptember 02. szerda Bővebben...
 

Nyílt levél Trump elnöknek Carlo Maria Viganó érsektől (888.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2020. június 7. - Szentháromság-vasárnap

Módosítás dátuma: 2020. augusztus 31. hétfő Bővebben...
 

Az RMDSZ több mint nyolcezer jelöltet indít (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár/Bukarest, 2020. augusztus 27. - A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) 8390 jelölttel indul a szeptember 27-i romániai önkormányzati választásokon, és arra biztatja a magyar közösséget, hogy a koronavírus-járvány ellenére éljen szavazati jogával, mert az egészségügyi szabályok betartásával a szavazás nem növeli fertőzési kockázatot - mondta Kelemen Hunor csütörtöki kolozsvári sajtótájékoztatóján.

Módosítás dátuma: 2020. augusztus 27. csütörtök Bővebben...
 

A Sapientia Alapítvány vásárolta meg a Kolozsvár főterén álló Melody szállót (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFKolozsvár, 2020. augusztus 24. - A kolozsvári román nyelvű helyi sajtó rosszalló hangnemben számolt be hétfőn arról, hogy a magyar állami finanszírozású Erdélyi Magyar Tudományegyetem fenntartója, a Sapientia Alapítvány vásárolta meg a Kolozsvár főterének sarkán álló Melody szálloda műemléképületét, mert a román állam intézményei nem tartottak rá igényt.

Bővebben...
 

Keresztény és magyar utat szorgalmaztak a római magyarok az augusztus 20-i szentmisén (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Róma, 2020. augusztus 23. - Az államalapító Szent István tanítása mai üzenetéről szólt a római magyar közösség augusztus 20-i ünnepi miséje, melyet Németh Norbert a római Pápai Magyar Intézet (PMI) rektora, a római magyar közösség új lelkésze mutatott be vasárnap a római Szent István-ház kápolnájában.

Bővebben...
 

Kulturális napokat rendeznek Füleken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Salgótarján, 2020. augusztus 12. - Kulturális napokat rendeznek Füleken csütörtöktől, a programkínálatban szerepelnek koncertek, gyermekprogramok, folklórműsor, lesz kiállításmegnyitó, operett, és sportesemény is - tájékoztatta az MTI-t a Városi Művelődési Központ igazgatója szerdán.

Bővebben...
 

A Páneurópai Piknikre emlékeztek a 31. évfordulón (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Sopronpuszta, 2020. augusztus 19. - A Páneurópai Piknikre és az akkori határnyitásra emlékeztek az esemény 31. évfordulóján szerdán az egykori helyszínen, a sopronpusztai emlékhelyen.

Bővebben...
 

Létrejött a megegyezés az egységes felvidéki magyar érdekképviselet létrehozásáról (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pozsony, 2020. augusztus 7. - Létrejött a megegyezés az egységes felvidéki magyar érdekképviselet, egy új egyesített magyar párt létrehozásáról, azon a hárompárti találkozón, amelyet a Magyar Közösség Pártja (MKP), a Most-Híd párt és az Összefogás mozgalom vezetői között tartottak az MKP pozsonyi székházában pénteken.

Bővebben...
 


7. oldal / 2366

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 144 vendég böngészi