Ukrán oktatási törvény - Kárpátaljai nacionalista szervezetek tiltakoznak a törvény napirendre tűzése ellen (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Ungvár, 2017. szeptember 20. - Közös nyilatkozatban tiltakozik hat kárpátaljai nacionalista szervezet az ukrán oktatási törvény kérdésének napirendre tűzése ellen a megyei tanács (közgyűlés) csütörtöki soros ülésén, felszólítva a testület képviselőit, hogy ne szavazzák meg azt a határozati javaslatot, amely az ukrán elnöktől a jogszabály megvétózását kérné.

Bővebben...
 

Potápi: nagyon fontos, hogy a felvidéki magyarság megerősítse képviseletét a megyei választásokon (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pozsony, 2017. szeptember 20. - Szlovákiában a megyei önkormányzatok szintjén sok dolog dől el, ezért nagyon fontos, hogy a felvidéki magyarság megerősítse képviseletét a novemberi megyei választásokon - jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára szerdán Pozsonyban, miután találkozott a Magyar Közösség Pártjának (MKP) vezetőivel a felvidéki magyar párt székházában.

Bővebben...
 

Hoppál: a baranyai reformáció sokat tett a magyar kultúra fejlődéséért (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Pécs, 2017. szeptember 20. - A kultúráért felelős államtitkár szerint a baranyai reformáció története nagyon sokkal járult hozzá a magyar kultúra fejlődéséhez és a mai értelemben vett magyar identitás kialakulásához.

Bővebben...
 

Szili Katalin: összefogás nélkül nincs jövője a magyarságnak (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Sepse, 2017. szeptember 17. - Összefogás nélkül nincs jövője a magyarságnak - jelentette ki Szili Katalin, a határon túli autonómiaügyekben közreműködő miniszterelnöki megbízott vasárnap a horvátországi Sepsén, ahol a pécsi székhelyű Határon Túli Magyarságért Alapítvány állított emléktáblát Ádám Jenő horvátországi és magyarországi magyar politikus, polgármester, megyei képviselő emlékére.

Bővebben...
 

Reformáció 500 - Balog Zoltán: minden magyar felelős minden magyarért (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kassa, 2017. szeptember 17. - Ötszáz évvel ezelőtt a reformáció meggyökerezett ezen a vidéken is - mondta az emberi erőforrások minisztere a kassai református templomban vasárnap a Fiatal Reformátusok Szövetsége, a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház hivatalos ifjúsági szervezete 25 éves fennállásának alkalmából.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 17. vasárnap Bővebben...
 

Szándéknyilatkozatot írtak alá arról, hogy a Kúria visszaköltözik eredeti épületébe (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2017. szeptember 13. - Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá a Kúria elnöke, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) vezetője és a legfőbb ügyész szerdán Budapesten arról, hogy a Kúria és a Legfőbb Ügyészség visszaköltözik eredeti, Kossuth téri épületébe - tájékoztatta a Kúria sajtótitkársága és az OBH az MTI-t.

Bővebben...
 

Hatósági fellépést sürgetett a Matilda című film védelmében az orosz kulturális miniszter (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Moszkva, 2017. szeptember 13. - Fellépésre szólította a rendvédelmi szerveket szerdán Vlagyimir Megyinszkij orosz kulturális miniszter azon "fékeveszett aktivisták" ellen, akik nyomást próbálnak gyakorolni az államra és a filmiparra Alekszej Ucsityel Matilda című filmje forgalmazásának megakadályozása érdekében.

Bővebben...
 

Románia kisebbségvédelmi és kulturális információs központot nyit idén az ukrajnai Aknaszlatinán (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Bukarest, 2017. szeptember 13. - Románia kisebbségvédelmi és kulturális információs központot nyit az ukrajnai Aknaszlatinán - döntötte el szerdán a román kormány.

Bővebben...
 


7. oldal / 2293

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 120 vendég böngészi