Erdélyi magyar emlékezetpolitikai diskurzust akarnak a temesvári forradalom évfordulójának szervezői (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Temesvár, 2019. december 2. - Erdélyi magyar emlékezetpolitikai diskurzust honosítanának meg az 1989-es temesvári forradalom magyar évfordulós rendezvényeinek a szervezői.

Bővebben...
 

Semjén: jelentősen nőtt az egyházak oktatási és köznevelési szerepvállalása (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2019. december 2. - Csaknem kétszeresére nőtt az egyházak oktatási és köznevelési szerepvállalása 2010 óta - jelentette ki a nemzetpolitikáért, egyházügyekért és nemzetiségekért felelős miniszterelnök-helyettes hétfőn az Országgyűlés igazságügyi bizottsága előtti éves meghallgatásán.

Bővebben...
 

Az autizmus annyi féle, ahány autista van (888.hu)

E-mail Nyomtatás PDF


2019.12.01. - Csodaszer pedig nem létezik, ami az autizmust „gyógyítaná”.

Bővebben...
 

Megújul a szlovákiai Fülek vára és környezete (MTI)

E-mail Nyomtatás PDFSalgótarján, 2019. november 29. - Megújították a szlovákiai Fülek vára környezetét, többek között új parkolót és sétálóövezetet építettek ki, a jövő évben pedig a vár területén található kultúrtörténeti emlékek felújítására összpontosítanak - tájékoztatta a felvidéki város önkormányzata az MTI-t.

Bővebben...
 

Marosvásárhelyi iskolaügy - Érvénytelenítette a bíróság a katolikus gimnáziumot újralétesítő miniszteri rendeletet (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár/Marosvásárhely, 2019. november 29. - A Marosvásárhelyi Táblabíróság pénteken első fokon érvénytelenítette a marosvásárhelyi II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium 2018-as újbóli létrehozását elrendelő miniszteri rendeletet.

Módosítás dátuma: 2019. november 30. szombat Bővebben...
 

A kárpátaljai magyarság előtt álló kihívásokról tanácskoztak a KMKSZ alapszervezeti elnökei Makkosjánosiban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Makkosjánosi, 2019. november 23. - A kárpátaljai magyarság előtt álló kihívásokról, így a folyamatban lévő ukrajnai föld- és közigazgatási reform várható hatásairól, valamint jövő évi önkormányzati választásokra történő felkészülésről tanácskozott a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) alapszervezeti elnökeinek éves konferenciája szombaton a Beregszászhoz közeli Makkosjánosiban.

Bővebben...
 

A semmilyen korlátot nem állító szülő éppoly félelmetes a gyerek számára, mint a mindent szigorúan büntető (csaladinet.hu)

E-mail Nyomtatás PDF

2019-06-21 -  Aki átélte, milyen tekintélyelvű, érzelmileg elérhetetlen szülők gyermekeként felnőni, érthető, ha nem ezt a mintát szeretné átadni a gyermekének.

Bővebben...
 

A bukovinai székelyek az egyik legtöbbet kutatott magyar népcsoport (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Budapest, 2019. november 23. - A bukovinai székelyek az egyik legtöbbet kutatott magyar népcsoport - mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára a bukovinai székelyek 75 évvel ezelőtti végleges hazatérésére emlékező szombati budapesti gálaesten.

Bővebben...
 


7. oldal / 2349

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 108 vendég böngészi