Többnyire intézményekre fordítja az Erdélyi Református Egyházkerület a magyar kormány 26,78 milliárd forintos támogatását (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2018. január 15. - Többnyire intézményépítésre fordítja az Erdélyi Református Egyházkerület azt a 26,78 milliárd forintos támogatást, amelyet a magyar kormány az elmúlt év végén ítélt meg számára - mondta a Maszol.ro portálon hétfőn közölt interjúban Kató Béla, az egyházkerület püspöke.

Módosítás dátuma: 2018. január 15. hétfő Bővebben...
 

Újévi gondolatok (Magyar Élet)

E-mail Nyomtatás PDF


2017. december 28. - Földünk, bolygóként ismét elérkezik arra a pontra, ahonnét a Nap körüli elliptikus pályát megismétli.

Bővebben...
 

Az RMDSZ-es vezetésű Maros megyei önkormányzatok támogatják a bözödújfalusi katolikus templom újjáépítését (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár, 2018. január 15. - Valamennyi RMDSZ-es vezetésű Maros megyei önkormányzat támogatást nyújt a vízzel elárasztott, majd 2014-ben összeomlott bözödújfalusi katolikus templom újjáépítéséhez - írta hétfői számában a Krónika című erdélyi magyar napilap.

Bővebben...
 

Lengyel pálos szerzetes lesz az idei csíksomlyói búcsú szónoka (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Kolozsvár, 2018. január 15. - Marian Adam Waligóra lengyel szerzetes, a czestochowai Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnöke lesz a 2018-as csíksomlyói búcsú szónoka - közölték az MTI-hez eljuttatott közleményben a szervezők.

Módosítás dátuma: 2018. január 15. hétfő Bővebben...
 

A magyar kultúra napja - Programsorozat Füleken (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF


Salgótarján, 2018. január 15. - A magyar kultúra napjait rendezik Füleken szerdán és pénteken; az Ismerjük meg egymást! című rendezvénysorozat a kultúra terén keresi a magyarok és szlovákok kapcsolódási pontjait - tájékoztatta az MTI-t a Füleki Városi Művelődési Központ igazgatója hétfőn.

Módosítás dátuma: 2018. január 15. hétfő Bővebben...
 

Grezsa István: lelkész ösztöndíjat indít a kormány (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Budapest, 2018. január 8. - Lelkész ösztöndíjat indít a kormány a Kőrösi Csoma Sándor-program mintájára - jelentette be Grezsa István, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének és összehangolt fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztos az utóbbi programban részt vevő fiatalok előtt hétfőn Budapesten.

Bővebben...
 

Marosvásárhelyi iskolaügy - Az oktatásügyi miniszter szerint nem biztos, hogy tanévkezdésig létrehozható az új katolikus iskola (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Marosvásárhely, 2018. január 15. - Liviu Pop román oktatásügyi miniszter szerint nem biztos, hogy tanévkezdésig létrehozható az új katolikus iskola Marosvásárhelyen.

Bővebben...
 

Tőkés: az EMNT a magyar nemzeti önrendelkezés évét ünnepli 2018-ban (MTI)

E-mail Nyomtatás PDF

Kolozsvár/Nagyvárad, 2018. január 8. - Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) az erdélyi magyar nemzeti önrendelkezés évét ünnepli 2018-ban, ennek jegyében szervezi idei programjait - jelentette ki Tőkés László európai parlamenti (EP) képviselő hétfőn nagyváradi sajtótájékoztatóján.

Módosítás dátuma: 2018. január 08. hétfő Bővebben...
 


1. oldal / 2304

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Olvasnak bennünket

Oldalainkat 282 vendég böngészi